Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Склонност" - страница 2
Постоянно трябва да бъда бдителен с депресивна склонност, склонност към пристрастяване.
Патрик Марбър
Няма друг морал от този, който се основава на принципите на разума и е вследствие от естествената човешка склонност да вършат добро.
Пиер Бейл
Силата, колкото и да е добронамерена, има склонност да причинява страдание. Любовта, бидейки уязвима, я поглъща. В точка на сливане на хълм, наречен Голгота, Бог се отрече от едното в името на другото.
Филип Янси
Заедно с многобройните ни човешки склонности, ние развихме огромна мозъчна кора, с която вземаме решения.
Хелън Фишер
Но аз нямах нито силата, нито склонността да се разправям с пияница. Какво направи, когато победи глупак?
Чарлз Портис
Приятелите ми ми казват, че имам склонност да изтъквам проблеми, без да предлагам решения, но никога не ми казват какво трябва да направя по въпроса.
Даниел Гилбърт
Духовното търсене не е някаква допълнителна полза за нашия живот, нещо, с което се впускате, ако имате време и склонност. Ние сме духовни същества на земно пътешествие. Нашата духовност съставлява нашето битие.
Джон Брадшоу
Майка ми, която умря млада, ми предаде склонността към туберкулоза, лесно възбудимият баща, е набожен до фанатизъм потомък на старинен род, посеял в мен семената на безумието... От момента на раждането ми, ангелите на тревогата, безпокойството и смъртта винаги са били около мен... Често съм се събуждал през нощта, оглеждайки стаята и питайки себе си: "В ада ли съм?"
Едвард Мунк
Имам ужасна склонност да си облизвам пръсти, когато готвя. Толкова много, че преди години получих разказ от моя учител по сладкарство, който каза, че ще ми пречки в перспективите.
Йотам Отоленги
Налице е особена съвременна склонност за присхологическо обяснение на заболяванията, както и на всичко останало.
Сюзан Зонтаг
Ние нямаме партии без склонност към инквизиция в една или друга форма.
Освалд Шпенглер
Ако приятелите ви отново и отново ви разочароват, вината до голяма степен е във вас. Щом някой веднъж е показал склонност към егоцентризъм, трябва да приемете това и да се погрижите за себе си. Хората не се променят, защото вие го искате.
Опра Уинфри
Надеждата – това е стремление на душата да убеди себе си в това, че желаното се сбъдва... Страхът – това е склонност на душата.
Рене Декарт
Мерило за душевно здраве е склонността да намираш добро навсякъде.
Ралф Уолдо Емерсън
Да разрушава - това е все още най-силната от вродените склонности на човека.
Макс Биърбом
Призвание, склонност - така наричат страстта, когато искат да я облагородят.
Морис Дрюон
Правителството може, вместо да разширява свободата, да я ограничава. И забележете... че "може" бързо се превръща в "ще" в момента, в който притежателите на правителствена власт са оставени на произвола на съдбата. Това е поради покваряващото влияние на властта, естествената склонност на хората, които притежават някаква сила, да вземат повече власт върху себе си. Тенденцията в крайна сметка води до придобиването на цялата власт - независимо дали в ръцете на един или много, няма голяма разлика в свободата на онези, които са останали отвън.
Бари Голдуотър
Склонностите, които наблюдаваме при възрастният се явяват фактическа непосредствена проекция на преживяното в детството.
Алфред Адлер
Поддаващият се на някакъв порок има склонност да порицава другите.
Епиктет
Притокът на незаработени пари предизвиква жалост към самия себе си у тези, които имат склонност към това.
Маргарет Атууд
Знам къде отивам. И ако не знам къде отивам, нямам склонност да стигам до никъде.
Ан Патчет
Никога не подценявайте човешката склонност да рационализира всичко.
Майкъл Рийвс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща