Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Адвокат" - страница 2
Бях адвокат 10 години и когато си в правото, нещата наистина трябва да се свършат или някой те съди. Това е страхотен трик.
Стефан Пастис
Когато си карикатурист, някак си трябва да си чувствителен – или може би отворен е по-добра дума - към това, което се случва около теб. Когато си адвокат, си точно като булдог с наведена глава.
Стефан Пастис
Няма върховенство на закона, докато мафията не се нуждае от адвокати.
Стивън Холмс
Аз съм християнин. Аз съм южноафриканец. Аз съм африканец. Аз съм адвокат. Обичам страната си и мисля, че тази страна има голямо бъдеще. В този смисъл на думата съм практичен идеалист.
Фредерик де Клерк
Адвокатите, лекарите и стоматолозите ограбват хората до кожа. Писателите са оставени да умрат от глад, да се самоубият или да полудеят.
Чарлз Буковски
За съжаление сигурността на работата на адвокатите е съсипана, така че те са по-малко склонни да защитават политическите обвиняеми.
Ширин Ебади
Адвокатите имат опасна работа в Иран.
Ширин Ебади
Адвокатите не трябва да бъдат обвинени в същите престъпления като техните клиенти. Съдебните процеси, свързани с политически обвинения, не са в съответствие с правата на човека.
Ширин Ебади
По време на периодите в брака ми, когато избрах да остана вкъщи с децата си, вместо да работя като адвокат, това не ми причиняваше безпокойство. Въпреки факта, че знаех, че допринасям за семейството ни, като се грижа за децата ни, все пак усещах, че стойността ми е по-малка, защото не печеля.
Айлет Уолдман
Чичо ми е адвокат и си спомням, че отидох да го видя в съда и си помислих: "Това е страхотно, жалко, че никога не бих могла да бъда адвокат."
Лена Дънам
Не съм адвокат, но знам това: трябва да защитим способността ни да разказваме спорни истории.
Робърт Редфорд
Историята не трябва да съди, а да обяснява. Историята не е съдия, а адвокат.
Бенедето Кроче
...най-страшният клиент за адвокатът е невинен клиент. Защото ако се прецакаш и той отиде в затвора, това ще остави белег в душата ти за цял живот.
Майкъл Конъли
Излязох професионално като адвокат и когато си адвокат, писането на 50-страничен брифинг за една нощ е просто още един ден в офиса. Научаваш се да правиш избор много бързо и се научаваш как да сваляш мислите си много бързо.
Марк Гугенхайм
Адвокатите от двете страни стъпваха внимателно, за да не си навлекат гнева.
Матю Фицсимънс
При адвоката има само една форма на капитал - неговата репутация.
Михаил Барщевски
Баща ми, Бог да го благослови, смяташе, че е толкова невъзможно желание да мога да си изкарвам прехраната по начина, по който го правя. Беше ми писано да се занимавам с адвокатски бизнес като него или да отида в колеж и да бъда адвокат. Не бях насърчен и по някакъв начин може би това ме накара по-твърдо да се ангажирам да бъда писател.
Ник Тошес
Двете най-страшни думи във Вашингтон са "двупартиен консенсус". Двупартиен консенсус е, когато моят лекар и адвокатът ми се съгласят с жена ми, че имам нужда от помощ.
Патрик О'Рурк
- Ние с вас сме адвокати - и това е важно. И докато си спомняме това, успехът ни очаква.
Андрю Нидърман
Що се отнася до здравето ми, по-скоро лекарят ми ще основава решенията си на науката, а не на това, което той или някой адвокат смята, че ще се изправи пред съда.
Ричард Талер
Не казвам, че всички адвокати са лоши, но твърдя, че общата тенденция е лоша: да се изправиш в съда за която и страна да ти е платила, да въздействаш на топлота и убеденост и да правиш всичко възможно, за да спечелиш делото, каквото и да е. вашето лично мнение може да бъде, скоро ще притъпи всяко фино чувство за чест. Наемният войник не е ценено същество, но поне рискува живота си, докато тези мъже просто рискуват следващия си хонорар.
Патрик О'Брайън
Подобно на адвокат, човешкият мозък иска победа, а не истина; и подобно на адвокат, понякога е по-възхитително за уменията, отколкото за добродетелта.
Робърт Райт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща