Цитати на тема "Конституция" - страница 2
Чист демократ ли съм? Разбира се, аз съм абсолютен и чист демократ. Но знаете ли какво не е наред? Дори няма значение, трагедията е истинска. Фактът, че съм толкова сам, просто няма други такива на света. Да видим какво става в Северна Америка - ужасът е същият: мъчения, бездомници, Гуантанамо, задържане без съд и разследване. Вижте какво се случва в Европа: бруталното отношение към демонстрантите, използването на гумени куршуми, сълзотворен газ в една и друга столици, убийствата на демонстранти по улиците. Изобщо не говоря за постсъветското пространство. Имаше една надежда за момчетата от Украйна, но те просто се дискредитираха напълно, там нещата отиват към чиста тирания. Пълно нарушение на Конституцията, всички закони и прочее. След смъртта на Махатма Ганди няма с кого да разговаряме.
Владимир Путин
Нямам голям интерес от рационализиране на правителството или от това да го направя по-ефективно, защото имам предвид да намаля неговия размер. Не се задължавам да насърчавам благосъстоянието, защото предлагам разширяване на свободата. Моята цел не е да приемам закони, а да ги отменям. Не е да се открият нови програми, а да се отменят стари, които нарушават Конституцията или които не са изпълнили целта си, или които налагат на хората неоправдана финансова тежест. Няма да се опитвам да открия дали законодателството е "необходимо", преди първо да съм определил дали е конституционно допустимо. И ако по-късно бъда нападнат, че пренебрегвам "интересите" на моите избиратели, ще отговоря, че съм бил информиран, че техният основен интерес е свободата и че за тази цел правя най-доброто, което мога.
Бари Голдуотър