Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Експеримент"
Не бъди толкова боязлив и придирчив към действията си. Целият живот е един експеримент. Колкото повече експерименти правиш, толкова по-добре.
Ралф Уолдо Емерсън
Призната истина във философията е, че една справедлива теория винаги ще бъде потвърдена чрез експеримент.
Томас Малтус
Младостта ни е дадена за експеримента, а не за вегетиране.
Александър Валентинович Вампилов
Върховният съд на всички физически теории се явява опитът. Без експерименти в теоретиците са кисели.
Лев Ландау
На мен не са ми нужни модели, рисунки и експерименти. Когато в мен се раждат идея, аз във въображението си започвам да строя уреда, променям конструкцията, усъвършенствам я и я включвам. И на мен ми е съвършено безразлично правят ли се изпитания на уреда от мен в мислите ми или професионално защото резултатите са еднакви.
Никола Тесла
Не е възможно да се проектира експеримент за разпределяне на лабораторни ресурси, без да се проектира институция с всички нейни детайли.
Върнън Смит
Предоставяме свободите си. Американският експеримент беше за свободата. Свободата да бъдеш глупав, свободата да се провалиш, свободата да успееш.
Глен Бек
Западът вярва, че човекът и Вселената са сложни и че очевидно несъответстващите части на всяка от тях могат да бъдат поставени в разумно работещо споразумение с малко добра воля, търпение и експерименти.
Карол Куигли
Във физиката вие не може да публикувате и един документ без пълно позоваване на данни и експерименти. Това би трябвало да бъде стандарт и в журналистиката.
Джулиан Асанж
Зверствата не престават да бъдат зверства, ако се вършат в лаборатории и се наричат медицински експерименти.
Джордж Бърнард Шоу
Всеки път, когато човек прави нов експеримент, той винаги научава повече. Не можем да научи по-малко.
Бъкминстър Фулър
Едва ли вярвам, че в психологията има данни, които могат да бъдат математически оценени. Но човек не може да знае това със сигурност, без да е направил експеримента. Само Бог притежава математическите основи на психичните явления.
Карл Фридрих Гаус
Повечето учени ще получат сериозна медийна експозиция около два пъти през цялата си кариера. И ще получат това, защото всъщност са направили експеримент, който е бил интересен.
Обри Де Грей
Ако няма пълно съответствие между резултатите от работата и експеримента, човек не бива да се обезсърчава твърде много.
Пол Дирак
...трактатите по механика не разграничават ясно какво е експеримент, какво е математическо разсъждение, какво е конвенция и какво е хипотеза.
Жул Анри Поанкаре
Невъзможно е да се измисли научен експеримент, който да опише процеса на създаване или дори да се установи дали такъв процес може да се осъществи. Създателят не създава по прищявка на учен.
Хенри Морис
Ако бях член на академичната общност, можех да правя други експерименти.
Албърт Елис
Съжалявам, че бях толкова зает с клинична работа, че не успях да отделя много време за експерименти и проучвания на резултатите.
Албърт Елис
Обожавам глупавите експерименти. Сам ги правя непрекъснато.
Чарлз Дарвин
Най-успешните експерименти в социалните медии – независимо дали са оглавени от един човек, група хора, компания или институция – ви канят, третират ви като приятел и ви карат да се чувствате като у дома си. Огледайте се, казват те, и ни кажете как можем да направим нещата по-добри; опознайте ни. Включете се и ни кажете какво мислите.
Мелинда Блау
Този експеримент за модернизация изглежда има нещо дяволско в това. Всичко, което е било, се отхвърля в името на модерност, която приема естеството на измислица, илюзия, дяволско явление. В по-голяма или по-малка степен това се отнася за всички посткомунистически страни.
Анджей Сташук
Колкото повече изучава историята на сградата на американската нация, толкова по-ясно става, че може да бъде справедливо описан като лабораторен експеримент в разбирането и решаването на световните проблеми на утрешния ден.
Никълъс Мъри Бътлър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща