Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Студент" - страница 3
Страстно вярвам в обучението - независимо дали пред бизнес публика, класна стая от студенти или тълпа енориаши в църквата.
Пако Ъндърхил
Винаги съм мечтал да бъда студент, главно защото тази дума звучеше толкова елегантно.
Патрик Модиано
Студенти. Вече не са деца, но още не са и възрастни. Знаят ли, какво бъдеще ги очаква?
Питър Джеймс
Любимият ми час като студент беше час по политическа теория за справедливостта. "Справедливост" едва ли е самоопределящ се термин и много по-умни хора от мен са разработили различни дефиниции през вековете. Класът постави Платон в единия край, а Ницше в другия и тръгвахме.
Пол С. Кемп
Времето за оправдания свърши. Няма да ги взема. В затвора нямахме време за слабост. Видът емоционални и физически уязвимости, които хората отвън изглежда носят като значки на честта, биха се възприели като покани за атака и унижение. Нищо от това не е приемливо за студент от моята система.
Пол Уейд
Студентът по математика трябва да се отърве от всяко произволно мислене и да следва чисто изискванията на мисълта. Мислейки по този начин, законите на духовния свят се вливат в него. Това регулирано мислене води до най-духовните истини.
Рудолф Щайнер
Често съм казвал, че за мен няма значение дали студентът ми каже, че е лидер на левицата, освен ако не е добър студент. Имаме нужда от добри студенти.
Салвадор Алиенде
На най-високо ниво на цел на преподаването не е да преподава - това е да вдъхнови желанието за учене. След като умът на студента бъде подпален, той ще намери начин да си осигури собствено гориво.
Сидни Харис
Като политическо течение маоизмът винаги е бил слаб във Великобритания, ограничен до голяма степен до студенти от Азия, Африка и Латинска Америка.
Тарик Али
В момента, например, ние се противопоставяме на това да даваме на хората допълнително време за изпити или за задачи, сякаш е несправедливо към по-бързите студенти.
Тод Роуз
Когато си студент по драматургия, мисля, че най-много се надяваш да изкарваш хляба си от актьорството.
Том Елис
Студентът трябва да е трезвен понеже да се учи е по-трудно отколкото да се преподава.
Антон Хансен-Тамсаре
Посланието, което се надявам да изпратя, е само примерът да бъдеш себе си. Казвам това на студентите си: Не става въпрос за копиране на мен или на моите логически системи. Става въпрос да си позволиш да бъдеш себе си.
Франк Гери
Обществата, а не държавите, са "социалните атоми", с които студентите по история трябва да се справят.
Арнолд Джозеф Тойнби
Ученето произтича от това, което ученикът прави и мисли, и само от това, което студентът прави и мисли. Учителят може да напредне в обучението само като повлияе на ученика да учи.
Хърбърт Саймън
Над 60 процента от студентите в университетите в Иран са жени. Жените в Иран са по-добре образовани от мъжете. Мюсюлманин може да има до четири жени. Той може да се разведе със съпругата си, без да предлага причина, докато за жената е доста трудно да се разведе.
Ширин Ебади
За моите студенти, които се опитват да научат занаята на писането в клас по писане - съвременната литература е това, което е най-полезно.
Алан Лайтман
Има история за студент от Оксфорд, който веднъж отбеляза: "Презирам всички американци, но никога не съм срещал такъв, който да не ми харесва".
Гордън Олпорт
Студенти, учители, журналисти, учени и дори някои държавни служители излязоха на улицата в знак на протест. Днес имаше приблизително 300 000 до 400 000 души.
Джао Дзъян
Целият ми живот се опитвам да намеря интелигентни студенти или силно мотивирани студенти и им давам възможност да правят добра наука.
Джеймс Д. Уотсън
Ако студентите не искат да научат за еволюцията, те не трябва да участват в курса. Курсът по биология, който преподава креационизъм, не е научен курс, това е курс по религия. Така че студентите, които искат креационизмът да получи вяра в този курс, са несъответстващи и отричат академичната свобода на професора. Те поставят под въпрос научната основа на материала, който се представя. И учениците не са в състояние да го направят.
Джоан Уалах Скот
По мое време в Петербург имаше анекдот; питат студент, колко симфонии е написал Чайковски; студента отговаря: "Три - Четвърта, Пета и Шеста".
Джордж Баланчин
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща