Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Привързаност"
Разликата във вкуса на шегите е голямо натоварване за привързаността.
Джордж Елиът
Привързаността започва там, където свършва любовта; изневярата започва там, където свършва привързаността.
Нинон дьо Ланкло
Знаеш ли какво означава това да се прибереш вкъщи посред нощ при жена, която ти дава малко любов, малко привързаност и малко нежност? Означава, че си в чужда къща, точно това означава.
Хени Янгмен
За привързаността няма срок: винаги можете да обичате, докато сърцето е живо.
Николай Карамзин
Измислицата е като паяжина, прикрепена толкова леко, но все още привързана към живота на четирите ъгъла. Често привързаността едва се усеща.
Вирджиния Улф
Къде другаде освен в брака може да се наблюдават примери на чиста привързаност, истинска любов, дълбоко доверие, постоянна подкрепа, взаимно удовлетворение, споделена печал, отгатнати въздишки, пролети заедно сълзи?
Дени Дидро
Всяка взаимна привързаност между мъжа и жената започва с потресаващата илюзия, че двамата мислите еднакво за всичко на света.
Агата Кристи
На всеки му е известно, че ако мъж и жена живеят неизменно и щастливо, то взаимната привързаност се усилва с всяка година и, накрая, достигат до такова развитие, че те буквално "не могат да живеят един без друг".
Николай Чернишевски
Единственото искрено и трайно приятелство е съществуващото между мъжа и жената, защото това е единствената привързаност, свободна от всякакво съперничество.
Огюст Конт
В жалоста винаги има смес от любов или привързаност, а в злорадството - смес от омраза или гняв.
Дейвид Хюм
Подобно на повечето образовани, и в мен се крие привързаност към греховете на невежото ми минало.
Джейн Смайли
Нарастващото осъзнаване на дълбочината на привързаността на хората към семейството накара някои либерали да признаят, че семейството не е просто модна дума за реакция.
Кристофър Лаш
Вниманието и привързаността на обществото ме преведоха перз едни от най-трудните периоди; вашата любов и привързаност винаги е облекчавала моите пътувания.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
На определена възраст порядъчните хора прощават един на друг грешките и предишните слабости, бурните до сега страсти, които са протичали между тях рязко се променят, отстъпвайки място на нежна привързаност.
Пиер дьо Бомарше
Откъсването от света като привързаност към егото... Кой може да осъзнае откъсването, в което сте толкова далеч от себе си, колкото сте от света?
Емил Чоран
Това, което трябва да научим, както в медитацията, така и в живота, е да бъдем свободни от привързаност към добрите преживявания и без отвращение към негативните.
Согиал Ринпоче
Привързаността към възгледите е най-голямата пречка за духовния път.
Тик Нят Хан
Поради привързаност, гняв и глупост съм извършил безброй грешки в речта, делата и мислите. Навеждам глава и се покайвам. Заклевам се от днес да започна отначало, да живея ден и нощ в съзнание и да не повтарям предишните си грешки.
Тик Нят Хан
Баща ми беше запазил емоционална привързаност към церемонията на родителския си дом, без да му позволи да повлияе на интелектуалната му свобода.
Франц Боас
Измивам ръцете си на онези, които си представят, че бърборенето е знание, мълчанието е невежество, а привързаността е изкуство.
Джубран Халил Джубран
Почти общ закон на покварата е неспособността към силна любов, незаменима и фатална. Отличителна черта на поквареният човек е че той е безличен в своите отношения с жените. За него има удоволствие, но няма привързаност.
Василий Розанов
Дружба - това е спокойна и тиха привързаност, направлявана и укрепявана с привички, възникващи от дългата комуникация и взаимните задължения.
Дейвид Хюм
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща