Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Невеж" - страница 2
Един ден за образованият човек е по-дълъг и от най-дългия век на невежият.
Посидоний
Бог не е външен за никого, но присъства във всички неща, въпреки че те са невежи, че Той е такъв.
Плотин
Късметът е просто илюзия, вярвана от невежите и преследвана от глупавите.
Тимъти Зан
Вестник е начин да направим невежите хора още по-невежи, а безумните хора по-безумни.
Хенри Луис Менкен
Ако вие сте съвършено невежи, вие непременно подхвърляте няколко свежи мисли.
Хърбърт Прокноу
Компютърната революция позволява да се замени образованите роби с невежи.
Владимир Арнолд
Ние сме родени невежи, невежи умираме, но понякога успяваме да научим нещо важно и да го предадем на другите - или да го запишем в книга.
Грег Беър
Държавата трябва да се управлява от някой, който наистина обича народа и земята си и който споделя парите и прогреса. Аз имам всичко това, само че съм невежа.
Панчо Виля
Невежеството винаги има повече самочувствие, отколкото знание, и само невежите могат да кажат с увереност, че науката никога няма да може да реши конкретен проблем.
Чарлз Дарвин
Всички ние сме чудовищно невежи, просто в различни области.
Уил Смит
Свободният човек не може да бъде дълго невеж човек.
Уилям Маккинли
Икономист - това е човек, който говори за непонятни на него неща по такъв начин, че вие да се чувствате невежи.
Хърбърт Прокноу
Всеки не трябва да бъде невежа.
Емил Дюркхайм
Умните хора, когато са снизходителни към невежите, са изключително симпатични.
Антон Чехов
Невежите са самонадеяни, а знаещите - пълни със съмнения.
Джордж Бърнард Шоу
За да притежаваме мъдрост първо трябва да сме невежи.
Теодор Драйзер
Не се стреми да знаеш всичко, защото ще станеш пълен невежа.
Демокрит
Родителите ми бяха невежи селяни от Стария свят.
Морис Сендак
Старостта е отвратителна. Смятам, че е невеж Бог, който позволява да доживееш до старост.
Фаина Раневска
Самоопределението, автономията на индивида, се утвърждава в правото да се състезава с колата си, да борави с електрическите си инструменти, да си купи оръжие, да съобщи на масовата аудитория своето мнение, без значение колко невежо, колко агресивно може да е то .
Херберт Маркузе
Невежите отмъщават на учените. Светът е такъв.
Лопе де Вега
Как съм могла да бъда толкова невежа? Толкова глупава, невиждаща, лекомислена? Но как да се живее без такава глупост, без лекомислие? Ако знаеш какво те чака напред, какво ще се случи с тебе, до какво ще доведат твоите постъпки - ти си обречена. Ще опустееш като Бог. Ще се вкамениш. Няма да ядеш, да пиеш, да се смееш, да става сутрин. Никого няма да обикнеш - никога. Няма да се осмелиш.
Маргарет Атууд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща