Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Невеж"
Невежа - това е човек който не знае това, което току-що сте научили.
Уил Роджърс
Не вярвам в колективната мъдрост на невежите индивиди.
Томас Карлайл
Имай смелостта да бъдеш невеж в много неща, за да избегнеш бедствието да бъдеш невеж във всичко.
Сидни Смит
Нали знаеш, че всички са невежи, само че по различни теми.
Уил Роджърс
Не го считам за обида, а по-скоро за комплимент да ме наричат агностик. Аз наистина не държа да знам в какво вярват невежите хора - и това е всичко, което агностицизмът означава.
Кларънс Дароу
Всички сме невежи, но в различни специалности.
Уил Роджърс
На света няма по-голяма ненавист от ненавистта на невежия към знанието.
Галилео Галилей
Човек е суеверен защото е плах; той е плах защото е невежа.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Невежите презират науката, необразованите и се възхищават, докато мъдреците я използват.
Френсис Бейкън
Ако не беше религията, нямаше да има невежи.
Джордано Бруно
Аз съм агностик и не държа да знам в какво вярват невежите хора.
Кларънс Дароу
Няма такъв невежа, който не би могъл да зададе повече въпроси, отколкото може да отговори на тях знаещият човек.
Михаил Ломоносов
Аз съм изключително мъдър и безкрайно невеж.
Уилям Сароян
Невежи са само тези, които са решили да си останат такива.
Платон
Хората се раждат невежи, а не глупави. Глупави ги прави образованието.
Бъртранд Ръсел
Ученият може да разбере невежия, защото той самият е бил такъв в детството си; невежият не може да разбере учения, тъй като никога не е бил такъв.
Клод Адриан Хелвеций
Нека тогава истинските християни, с подходяща сериозност, се стремят във всичко да препоръчват своята професия и да заглушат суетните подигравки на невежите противници. Нека смело отстояват каузата на Христос в епоха, когато толкова много, които носят името християни, се срамуват от Него: и нека считат за възложено на тях важното задължение да спрат за известно време падането на страната си и, може би, за извършване на още по-широка услуга на обществото като цяло; не чрез ангажирана намеса в политиката, в която не може да не се признае, че има много несигурност; а по-скоро чрез онази сигурна и радикална полза от възстановяването на влиянието на религията и от повишаването на стандарта на морала.
Уилям Уилбърфорс
Аз съм твърде неопитен и невеж, за да се държа прилично в този град, където всичко е ново за мен и много неща са необясними и объркващи.
Фани Бърни
Хората, които са скандализирани поради липсата на свобода в Русия, не се питат колко реална е свободата сред бедните, слабите и невежите в капиталистическото общество.
Емили Грийн Болч
Магьосничество към невежите... Проста наука за учените.
Ли Брекет
Нямате право на мнение. Имате право на информирано мнение. Никой няма право да бъде невеж.
Харлан Елисън
Голямото постижение на католическата църква е хармонизирането и цивилизоването на първичните импулси на обикновените невежи хора.
Кенет Кларк
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща