Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Часовник"
Нашите възгледи са като нашите часовници: всички показват различно време, но всеки вярва само на своя.
Александър Поуп
Опитът да определите какво се случва в света, като четете вестници, е като да се опитвате да кажете времето, като гледате втората ръка часовник.
Бен Хеч
Или е мъртъв, или часовникът ми е спрял.
Граучо Маркс
Дори вечерните ми гости да не виждат часовника, те трябва да прочетат времето в лицето ми.
Ралф Уолдо Емерсън
Любовта прилича на пясъчен часовник, изпълнен със сърце и опустошен разсъдък.
Жул Ренар
Колкото повече пясък е изтекъл през пясъчния часовник на живота ни, толкова по-ясно трябва да се вглеждаме през него.
Николо Макиавели
Хората са алергични към промените. Те обичат да казват: "Ние винаги го правим по този начин." Аз се опитвам да се преборя с това. Ето защо на стената имам часовник, който се движи обратно на часовниковата стрелка.
Грейс Хопър
Аз виждам образа, но моето въображение не може да ми нарисува художника на този образ. Виждам часовника, но не мога да си представя часовникаря. Човешкият ум не е в състояние да си представи четирите измерения. Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно?
Алберт Айнщайн
Нищо на света не е напълно грешно. Дори спрелият часовник е верен два пъти в денонощието.
Паулу Коелю
Мога да седна на пианото, сякаш само за пет минути, но когато погледна часовникът, вече да е три часът през нощта.
Хю Лори
В този момент машините на света се подредиха. Някъде часовник удари полунощ и бъдещето на Хюго сякаш идеално си дойде на мястото.
Брайън Селзник
Дори ако всички часовници в гарата се повредят, помисли си Хюго, времето няма да спре. Дори ако наистина искате. Като сега.
Брайън Селзник
За съжаление часовникът тиктака, часовете се изнизват. Миналото се увеличава, бъдещето се смалява. Възможностите стават все по-малко, съжаленията – все повече.
Харуки Мураками
Безпокои ме, че в живота има толкова незначителни неща. В мен тиктака часовник. Аз не се боя от смъртта, но съм на ясно, че на наше разположение е много ограничен период от време. То е немного, и затова ние сме длъжни да използваме всяка секунда.
Том Форд
Не гледайте часовника, когато ви говорят за вечността.
Дон Аминадо
Моята лична рецепта за успех е: "Прави каквото обичаш да правиш, без да гледаш часовника."
Ан Ландърс
Когато часовникът ви се развали, има два изхода: да го хвърлите в огъня, или да го отнесете на часовникар. Първият е по-бърз.
Марк Твен
Има моменти, когато съжалявам, че не мога да накарам часовника да се върне назад и да премахне цялата тъга, но разбирам, че и радостта щеше да изчезне с тъгата.
Никълъс Спаркс
Малко бижута върху мъжа е добре, въпреки че той никога не трябва да носи твърде много. Всеки мъж винаги трябва да има страхотен часовник.
Тамара Мелън
Това, което ме интересува при часовниците, е, че всичко е ръчно изработено и въпреки това на човека, който гледа часовника, се случва нещо вълшебно, което не може да бъде обяснено, освен ако не сте часовникар.
Брайън Селзник
Слушам цъкането на невидим часовник, отбелязващ отдавна изминали моменти.
Джеймс Фрей
Времето винаги е било използвано срещу нас на определено ниво. Изобретението на часовника ни направи отговорни пред работодателя, даде ни стандартна мярка и управление на хронометъра, а също така доведе до изискването лихвоносната валута да расте с течение на времето, изискването за разширяване на нашата икономика.
Дъглас Рушкоф
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща