Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Алкохол" - страница 2
Алкохол, наркотици, слава, пари - всичко това е тест. Ако си преминал през всичко това, и си останал човек, ти си го преминал.
Роджър Глоувър
Просто ви давам някакъв удар, нелепият сюжет на роман, история, която съм измислил, за да докосне сърцето ви - една трета глупост, една трета алкохол и една трета истинска нежност, знаете какви неща.
Антонио Лобо Антунеш
Пиенето на алкохол не може да причини духовни щети.
Хосе Бергамин
Симптомите като тревожност, депресия, агресия, употребата на алкохол или наркотици са отговори на физическа и емоционална болка, която се корени в травматични преживявания от детството и по-късно в живота.
Джед Даймънд
Някои родители оставят децата си да спят в къщите на други хора, където пият алкохол, гледат телевизия с часове и Бог знае какво още. Но ако кажете, че трябва да вземете всички и да репетирате цигулка в продължение на два часа, тогава те смятат това за обидно. Това ме разстройва.
Ейми Чуа
Нека гладът изостри вашата осъзнатост. Въздържайте се от алкохол и лекомислен отдих, които притъпяват ума и отслабват тялото.
Лора Джо Роуланд
Не мога да кажа, че пия много. Мога да прекарвам часове без алкохол.
Ноел Кауърд
След всяко свое отсъствие той се връщал и сервирал на младата си жена всякакви измислици, мариновани с различни видове алкохол. Кой знае защо смятал, че те й харесват.
Рани Маника
Аз гръмко казах "не" на наркотиците и алкохола! Но те много не ме слушат.
Роби Уилямс
Толкова е пълен с алкохол, че ако му сложиш запален фитил в устата, ще гори три дни.
Граучо Маркс
Моя организъм съвършено не понася никакъв алкохол.
Еди Мърфи
Да се колекционират способностите, които отличават човека от останалата фауна: 1) способността да се смееш, 2) да пиеш алкохол, 3) да правиш нещо без причина, 4) да правиш нещо, въпреки че нямаш изгода от него, 5) да се самоубиеш.
Венедикт Ерофеев
Импулсът да надскочиш съзнателното си Аз е основен стремеж на душата. Когато по някаква причина хората не успеят да преодолеят себе си чрез религия, добри дела и духовни упражнения, те са склонни да прибягнат до химическите сурогати на религията - алкохола и синтезираните наркотици...
Олдъс Хъксли
Когато говоря за наркотици и алкохол, говоря за сексуална зависимост, хазартна зависимост, пристрастяване към храненето, пристрастяване към хвърляне. Не говоря за психични заболявания.
Абел Ферара
В момента тя имаше около 20-80 зрение - двадесет процента алкохол, осемдесет доказана текила.
Ан Чарлс
И въобще, колко тясно е свързано взаимоотношението между половете с алкохола. Любов, и без шампанско?!
Анатолий Протопов
[...] може да причини нещастие, ако се приберете веднага от гробището. Смъртта трябва да бъде оставена някъде по пътя, за предпочитане в механа, където тя, опиянена от алкохол, ще се разпространи на някой друг и ще остави семейството само в траур за известно време.
Миленко Ергович
Алкохолът не решава никакви проблеми, а напротив ги създава.
Неле Нойхаус
Алкохолът никога не е карал някой да прави нещо, което не е искал да прави. Това им дава възможност само да правят това, което винаги са искали, но вместо това са потискали.
Нийл Строс
Не знам дали удоволствието е точната дума за алкохол. Обичам да пия, но не обичам насилственото социално пиене. Когато не искам да пия, не искам да пия. От четири месеца нямам желание да пия. Като се сетя за вкуса му, никакво желание. Проблемът е, че вината, които обичам, едва мога да си позволя, което е чудесен метод да намалите пиенето си: Пийте само това, което не можете да си позволите.
Ник Тошес
Алкохолът с течение на времето става сякаш отделен орган, същият като останалите, във всеки случай не по-малко необходим. Той седи някъде там, вътре, дълбоко, на най-тайното място, като си върши работата, като сърце, като бъбреци, като черва. Прекратяването му е като ампутиране на част от себе си.
Никола Матийо
Природата не понася празнота и рано или късно я изпълва със струи вода или деца, прах или алкохол.
Патрик Уайт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща