Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Алкохол"
Изхарчих огромно количество пари за алкохол, жени и бързи коли. Останалите пари просто пропилях.
Джордж Бест
Може би, алкохола е най-злият враг на човека, но Библията казва: "Обичай врагове си".
Франк Синатра
По-добре коремът да се пръсне, отколкото да се похаби добър алкохол.
Джонатан Суифт
- Алкохолът е като магия - каза той. Първата целувка е магия, втората е интимност, а третата е рутина.
Реймънд Чандлър
Нашият национален наркотик е алкохолът. Ние сме склонни да гледаме на употребата на всеки друг наркотик с някакъв особен ужас.
Уилям Бъроуз
Аз съм вегетарианец и противник на алкохола, така че мога да намеря по-добро използване на ума си.
Томас Едисън
Главният повод за питие - е желанието да се държиш по определен начин и да получиш възможност да свалиш своята вина от алкохола.
Мигнън Маклафлин
Всяка зависимост е лоша, било то зависимост от алкохол, наркотици или идеализъм.
Карл Густав Юнг
Както и да е, никоя дрога, дори алкохолът, не причинява основните злини на обществото. Ако търсим източника на проблемите си, не бива да тестваме хората за наркотици, трябва да ги тестваме за глупост, невежество, алчност и властолюбие.
Патрик О'Рурк
Мога да кажа съвсем честно, че всички лоши неща, които някога са ми се случили, са свързани с наркотиците и алкохола. Имам предвид, че никога нямаше да уринирам в Аламо в девет сутринта, облечен с женска рокля, ако бях трезвен.
Ози Озбърн
Някой ми каза тази сутрин: "На какво отчиташ, че се дължи твоето дълголетие?" Не знам. Имам предвид, че не можех да планирам живота си по-добре. По всички сметки би трябвало да съм мъртъв! Само като си помисля за злоупотребата, на която подлагам тялото си - наркотиците, алкохолът, начинът ми на живот през последните 30 години!
Ози Озбърн
Точно както процесът на отмяна на националната забрана на алкохола започва с отделни държави, които отменят своите собствени закони за забрана, така и отделните щати сега трябва да поемат инициативата по отношение на отмяната на законите за забрана на марихуаната.
Джордж Сорос
Мисля, че хората са склонни да виждат по-големия смисъл, който може би не се вписва и чувствате, че не сте имали детството, което сте очаквали, че ще имате, или че сте се чувствали самотни или сте се борили с наркотиците и алкохола или просто сте могли за да постигнеш мечтите си.
Огастин Бъроуз
Алкохола превръща човека в убиец и крадец.
Чарлз Кейлъб Колтън
...ако наистина ви е грижа за някого, не трябва да се притеснявате как този човек може да ви възприеме. Приятелите или членовете на семейството може да се чувстват обезпокоени, че няма да вземате наркотици, да пиете алкохол или дори да ядете месо с тях и че няма да им позволите да правят тези неща във вашия дом. Не забравяйте обаче, че да се грижите за другите хора означава, че не искате да ги видите да си причиняват вреда. Ако човек не иска повече да общува с вас, тогава нямате нужда от такъв вид общуване.
Бхакти Тиртха Свами
Питаше се какво би било обществото, ако ние се социализирахме с канабис вместо опасни наркотици като алкохол и религия.
Джон Брънър
Приятелите са плодът на живота - някои орехови, други напоени с алкохол, други сладки.
Джон Ронсън
Съществува ужасна идентичност с еуфорията на алкохола и еуфорията от метафората.
Джон Чийвър
Алкохолът причинява краткотрайно разширяване на кръвоносните съдове и кръгът приятели.
Салвадор Дали
Любовта е като алкохол: колкото повече сте пияни и безпомощни, толкова повече се чувствате по-силни, хитри и по-уверени в правата си.
Луи-Фердинан Селин
Алкохолът увеличава желанието, но намалява възможностите!
Уилям Шекспир
На младини се придържах към правилото да не пия капка алкохол до обяд. Сега, когато вече не съм млад, се придържам към правилото да не пия алкохол до закуска.
Уинстън Чърчил
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща