Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Алчност"
Алчността е един от най-сигурните признаци, че човекът е дълбоко нещастен.
Франц Кафка
Бедността не се състои в намаляването на това, което притежаваме, а в увеличаването на алчността ни.
Платон
Светът е достатъчно голям, за да удовлетвори нуждата на всеки човек, но твърде малък, за да удовлетвори човешката алчност.
Махатма Ганди
Излишъка на богатството е причина за алчност.
Кристофър Марлоу
...алчността е убила повече хора, отколкото стоманата.
Робърт Джордан
Ако искаш да си богат, не мисли да увеличаваш своето имущество, а само намали своята алчност.
Клод Адриан Хелвеций
Когато фондовата борса се срина, Франклин Рузвелт се появи по телевизията и не говори само за принцовете на алчността. Той каза: "Вижте, ето какво се случи."
Джо Байдън
Колкото повече алчност, толкова повече жестокост.
Франческо Петрарка
Болката от сексуално разочарование, от потискана нежност, от отказано любопитство, от изолация в егото, от алчност, потиснат бунт, от омраза, отравяща всякаква любов и щедрост, прониква в нашата сексуалност.
Джърмейн Гриър
Както и да е, никоя дрога, дори алкохолът, не причинява основните злини на обществото. Ако търсим източника на проблемите си, не бива да тестваме хората за наркотици, трябва да ги тестваме за глупост, невежество, алчност и властолюбие.
Патрик О'Рурк
Седемте смъртни греха на християнската църква са: алчност, гордост, завист, гняв, лакомия, похот и леност. Сатанизмът се застъпва за отдаването на всеки от тези "грехове", тъй като всички те водят до физическо, умствено или емоционално удовлетворение.
Антон Шандор Ла Вей
Алчността е толкова разрушителна. Тя унищожава всичко.
Ърта Кит
Алчността е корен на всички злини.
Джефри Чосър
Сърцето на Чан познаваше само алчността, но в него имаше достатъчно интелигентност, за да се чуди пред човек, който можеше да види цялата безполезност на живота и все още да се превъзнася в притежанието му.
Лин Картър
Благодарността гледа към миналото, а любовта към настоящето; страхът, алчността, похотта и амбицията гледат напред.
Клайв Стейпълс Луис
Богатството е направило повече алчни хора, отколкото алчността богати.
Томас Фулър
В общество, управлявано пасивно от свободни пазари и свободни избори, организираната алчност винаги побеждава дезорганизираната демокрация.
Мат Таиби
Склонен съм към завист. Това е една от трите ми емоции по подразбиране, като другите са алчност и ярост. Аз също съм изпитвал състрадание и щедрост, но само мимолетно и обикновено докато съм пиян, така че имам малко памет.
Огастин Бъроуз
Алчността изсушава душата.
Александър Дюма — баща
Алчност и глупост - най-страшната комбинация на Земята.
Ед Харис
Може би всички наши проблеми – цялото насилие, затлъстяване, болести, депресия и алчност, които не можем да преодолеем – започнаха, когато престанахме да живеем като Бягащи хора. Отречете се от природата си и тя ще избухне по друг, по-грозен начин.
Кристофър Макдугъл
Глупост, алчност, неправилна агресия - или обобщете това и го наречете човек.
Лестър дел Рей
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща