Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дъно" - страница 3
Странно нещо: когато човек говори от дъното на сърцето си, винаги има нещо безвкусно.
Нгайо Марш
Обичам дамската й чанта. Вътре има хартии, портфейл и цигари, а на дъното, където тя никога не поглежда, има разсипни дребни пари, разхлабени монети, цигари от тютюн. Понякога поднасям чантата до лицето си, отварям я и вдишвам колкото мога по-дълбоко.
Огастин Бъроуз
Мисля, че пиша сериозни комедии. Бих искал да мога да пиша за чисто удоволствие, но дъното винаги е самота.
Патрик Марбър
Повечето време се губи не в часове, а в минути. Кофа с малка дупка в дъното става също толкова празна, колкото кофа, която умишлено се рита.
Пол Майер
Жабата, която седи на дъното на кладенеца, твърди, че небето е с размерите на кладенец.
Ранулф Файнс
Хора, които не познавах, образуваха кръг около мен, закриляйки ме от погледа. Те ме придружиха безопасно обратно до нашата юрта, незабелязан. Нищо не поискаха. Те се радваха да помогнат на някого, да успеят в нещо, дори и да не се възползват. Опитвахме се да докоснем небето от дъното на океана. Осъзнах, че ако се насърчаваме един друг, може би ще се сближим малко повече.
Рута Сепетис
Изглежда, че много от това, за което си мислеше сега, не беше съвсем ново: просто се беше утаило на дъното на живота й като утайка, докато тя се занимаваше с нещата. Сега утайката беше раздвижена от мъка и промяна.
Сара-Кейт Линч
Времето е най-добрият лекар. Необходимо е само да изчакате подводницата да легне на дъното.
Себастиен Жапризо
Човек, колкото и малък да е той, носи такава огромна дълбочина, толкова широко пространство, че ако хвърлиш цялото знание, цялата любов, цялата красота в него, всичко това ще потъне в бездна и ако се вслушаш, очаквайки да чуете ехо от падането на дъното, никога няма да го чуете.
Антоний Сурожски
Ще трябва да те събера от дъното на душата си.
Хенри Ролинс
Не се вълнувай, че ще нарушиш порядъка и ще обърнеш живота с надолу с главата. Откъде знаеш, че "дъното" на живота няма да бъде по-добро, отколкото "върха".
Шамс Табризи
В сърцата на мъжете има прекалено много напрежение, прекалено неприязън, твърде много жажда за отмъщение. Нека да разгледаме дъното на сърцата си: какво намираме там? Страст, която времето само е смекчила, без да може да гаси жаравата си.
Шандор Мараи
Научих, че когато животът те дърпа надолу, можеш да се отблъснеш от дъното, да пробиеш повърхността и да дишаш отново.
Шерил Сандбърг
Изглежда, че студът никога няма да изчезне и зимата ще бъде като дъното на краката ми, но след това изчезва за една нощ и на негово място идва слънцето, толкова голямо и смешно.
Шърман Алекси
-Така ми отговори, кажи ми, за какво тайно мечтаеш там, в дъното на самотата си?
Георгий Иванов
Аз съм в най-долната част. Когато докоснеш дъното на света, основата на Вселената, няма къде да паднеш.
Грег Еган
Опасно е да се навеждаш над чуждата празнота и в празното желание да отразяваш собственото си лице в нея, като на дъното на кладенец; защото и това е суета. Суета на суетите.
Данило Киш
С безкористна щедрост тя раздаваше богатствата на своята душа, докато там, на дъното на кошницата, почти не останаха вече никакви плодове.
Дженифър Линч
Във всяка легенда, ако стигнете до дъното на нещата, винаги можете да намерите история.
Дона Крос
Имам твърде много глупости вътре в себе си. Аз съм мръсен, мръсен, мръсен до дъното на душата си.
Жозе Кардозу Пириш
Винаги ще има мистерия в дъното на Вселената.
Жозе Родригеш душ Сантуш
Революцията започва от дъното.
Ивон Шуинар
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща