Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Напрежение"
Ако ме попитате кой е ключът към дълголетието, аз би трябвало да кажа, че това е да избягвате безпокойството, стреса и напрежението. И дори да не ме попитате, аз пак би трябвало да ви го кажа.
Джордж Бърнс
Добрият боец е не този, който е под напрежение, а този който е готов. Той не мисли, той не мечтае, той е готов на всичко, което може да му се случи.
Брус Лий
Задачата на преводача е да създаде на собствения си език същите напрежения, които се появяват в оригинала. Това е трудно!
Мануел Пуиг
Но мисля, че финалът на Шампионската лига поставя огромен натиск върху всеки играч и мениджъра, но ние се наслаждаваме на напрежението и се надяваме, че можем да отидем там и да го спечелим.
Стивън Джерард
При продуцирането на филми има вътрешно напрежение между режисьора, парите и продуцента, и това го прави все по-честен и отговорен.
Кристин Вачон
САЩ силно се стреми към трайно споразумение за прекратяване на ядрените опити на оръжия. Ние вярваме, че това ще бъде важна стъпка към намаляване на международното напрежение, която ще открие пътя за по-нататъшно споразумение за сериозни мерки за разоръжаване.
Дуайт Айзенхауер
Истинският мир е не само отсъствието на напрежение, но и наличието на справедливост.
Мартин Лутър Кинг
Харесва ми мисълта, която запазва полъха на плът и кръв и предпочитам хиляда пъти идея, която се издига от сексуално напрежение или нервна депресия до празна абстракция.
Емил Чоран
Филмът трябва да започва със земетресение, а след това напрежението трябва да нараства.
Алфред Хичкок
Добрите истории се движат от конфликти, напрежение и високи залози.
Уилям Ландей
Няма напрежение върху мен, мога да поема много рискове през следващите седмици. Чувствам се свободен да карам ски както реша в деня на състезанието, защото общата титла не беше основната ми цел тази зима.
Херман Майер
Музиката ни движи, защото служи като метафора за емоционалния живот. Той има върхове и долини на напрежение и освобождаване. Имитира динамиката на емоционалния ни живот.
Даниел Левитин
Всички ние допускаме грешки. Никой не е съвършен. Никой не трябва да очаква перфектност. Това е твърде голямо напрежение, което лесно може да ни премаже.
Дженифър Морисън
Прекарвах по-голямата част от времето си в напрежение, за да съм приятен човек, така че хората да ме харесват.
Елия Казан
В семейството ни имаше голямо напрежение, защото баща ми не искаше да има нищо общо с мен. Той беше щастлив да види брат ми и сестра ми, но не и мен. Не знам защо. Може би беше срам. Не знам. Но той никога не е искал да има нещо общо с мен. Това отхвърляне беше ужасно болезнено и продължи с години.
Карол Вордерман
Днес продължаващата бедност и бедствие са по-дълбока и по-важна причина за международното напрежение на условията, които могат да доведат до война, отколкото преди.
Лестър Пиърсън
Не мисля, че има добри писатели, които да живеят без чувство за напрежение. А щом вече ги осеби, го възпроизвеждат и в личния си живот.
Джон льо Каре
Знаете ли, медиите и политиците винаги ще бъдат в малко напрежение помежду си и вероятно през повечето време това е здравословно и наистина дори креативно. Но точно къде - когато новинарските организации се използват като инструмент на политиката, става трудно.
Тони Блеър
Когато свежестта на сутринта е заменена от умората на обедния ден, когато мускулите на краката поддават под напрежение, изкачването изглежда безкрайно и изведнъж нищо няма да върви както желаете, тогава не трябва да се колебаете.
Даг Хамаршелд
Всяка черта на характера, след като е достигнала определена сила на напрежение, се превръща при определени условия в предимство.
Лев Троцки
Моля те, не ме съветвай да се отпускам - напрежението е единственото, което ме държи да не се разпадна.
Ашли Брилиант
В света има твърде много напрежение... каква надежда има в Близкия изток, ако ти и аз не можем да постигнем мир.
Меган Макафърти
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща