Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Скала" - страница 3
Веднага щом децата се научат да ходят, вече сутрин се катерят по крайбрежните скали и с часове наблюдават как се променя морето.
Петер Кристен Асбьорнсен
Нашите мозъци имат само една скала и ние преоразмеряваме опита си, за да се поберат.
Рандал Мънро
Може би изобщо няма да напиша своя разказ за палеолита, а да направя филм за него. При това ням филм, в който първо ще ви покажа големите спящи скали от камбрийския период и ще се преместя от тях към планините на Уелс, от Ордовик до Девон, върху буйните светещи Котсуолдс, до белите скали на Дувър ... Импресионистичен, мечтателен филм, в който сгънатите скали възникват, цъфтят и растат и се превръщат в катедралата в Солсбъри и Йоркския храм...
Пенелъпи Лайвли
Така се излекувах. Или не. Една вечер я заведох до реката. Отбихме се от магистралата и бавно се качихме нагоре по чакъления път към сърцето на каньона. Стените се затваряха над нас, високото синьо на небето по-дълбоко, дълбоко и тъмно като река е дълбока. Най-високата скала на ръба беше огнена ивица, задържаща последното дълго слънце. Старото дефиле беше съд и се изпълваше със сянка, бавно и с вятър.
Питър Хелър
- Юн, кой ще бъдеш? - питаше светът. - Да бъда някой? - отвърна той презрително. - Човек не трябва да бъде някой. Тук сме само за да прекараме времето -- да седнем на скала в морето.
Рой Якобсен
Нашият път не е мека трева, това е планинска пътека с много скали. Но тя върви нагоре, напред, към слънцето.
Рут Уестхаймер
Взрях се в голямото открито пространство над мен. Небето над мен беше доказателство, доказателство, че съм победил. Очите ми горяха срещу светлината; след това, което изглеждаше като дни, заровени под пръст, корени и скали, гледката на звездите беше достатъчна, за да ме трогне до сълзи.
С. Джей-Джоунс
От момента, в който те видях. От момента, в който ми се усмихна, имах чувството, че падам назад от скала. Чувството никога не е спирало. Опитвах се да те повлека със себе си. По възможно най-лошия, най-необмисления и социално закърнял начин.
Сали Торн
Вярвайте в Божията любов и сила повече, отколкото вярвате в собствените си чувства и преживявания. Вашата скала е Христос и не скалата е тази, която тече и отлива, а морето.
Самюел Ръдърфорд
Писането на сценарий е като изкачване на планина. Когато се катерите, всичко, което можете да видите, е скалата пред вас и скалата точно над вас. Не можете да видите откъде сте дошли или накъде отивате.
Сид Фийлд
Когато ти падне на главата, тогава знаеш, че е скала.
Тад Уилямс
Избори, безброй като песъчинки, се бяха наслоили и компресирали, сливайки се в утайка, след това в скала, докато всичко беше поставено в камък.
Тара Уестоувър
Когато се съгласите да си сътрудничите, вие се съгласявате да скочите от скала, която се държи за ръце с всички, надявайки се находчивостта на всеки да гарантира, че всички ще кацнете на краката си.
Франк Гери
Историята на народите е скала на човешките бедствия, на която деленията обозначават революциите.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Всичко е свързано с всичко останало: всяка скала, всяка жива форма се влива от една и съща сила. Да кажеш това означава да сложиш лъжата на един милион фалшиви дуалности, на всички принудителни разделения между дух и ум, душа и тяло, Бог и човек.
Ариана Хъфингтън
Но понякога, може би повечето пъти, не е толкова ясно. Тъмно е и сте близо до ръба на скала, но се движите бавно, без да сте сигурни в коя посока се насочвате. Стъпките ви са колебливи, но все още са слепи в нощта. Не осъзнаваш колко близо си до ръба, как меката земя би могла да те издаде, как можеш просто да се подхлъзнеш малко и изведнъж да се потопиш в тъмното.
Харлан Коубън
Научих се да целувам вълните, които ме хвърлят срещу Скалата на вековете.
Чарлс Х. Спърджън
Бях забравил: това е усещането да живееш във времето. Заклащането напред, усещането за падане от скала в тъмнината и след това внезапно приземяване, изненадано, объркано и след това започване на целия процес отново в следващия момент, правейки това отново и отново, попадайки във всеки момент от времето и след това изкачване обратно само за да повторите процеса.
Чарлс Ю
...понякога, стоейки на върха на скала, изпитвате желание да се хвърлите надолу.
Дейвид Бадиел
Обичам чувството да докосвам скалата, усещането, че тялото ми се качва нагоре по нея.
Алекс Хонълд
Хората мислят, че просто се приближавам до отвесна скала и се изкачвам по нея, без да знам каквото и да било, а в действителност има тонове и тонове информация навън и аз вече съм добре прикрепен към нея.
Алекс Хонълд
Никога няма да бъдете напълно ангажирани там, където се намирате или къде отивате, като се установите за нормалното. Ето един факт: Никой, който е бил нормален, никога не е правил история. Хвърлете тази фантазия като гореща скала!
Джеймс Артър Рей
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща