Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Репутация" - страница 2
Работата е цената, която се плаща за репутацията.
Балтазар Грасиан
Скрития талант не създава репутация.
Еразъм Ротердамски
Хората са ужасени за собствената си репутация. Те искат пресата да е на тяхна страна.
Сиена Милър
Ето защо аз, о, Цезаре, не публикувам това произведение, а просто поставям името си пред трактат, който по право принадлежи на други, нито мисля да придобия репутация, като намирам грешки в произведенията на някого.
Витрувий
Но аз, Цезар, не се стремях да натрупам богатство чрез практикуване на моето изкуство, тъй като бях по-скоро доволен от малко състояние и репутация, отколкото от желание за изобилие, придружено от липса на репутация.
Витрувий
Понижаването на рейтинга на Америка може да послужи като сигнал за събуждане за нейните политици. Това е недвусмислен и силен сигнал за подкопаването на икономическата сила и световната репутация на страната. Това прави спешна необходимостта от възвръщане на инициативата чрез по-добро изготвяне на икономическа политика и по-последователно управление.
Мохамед Ел-Ериан
Нигерия с петролния сектор имаше репутацията на корумпирана и не управлява добре собствените си публични финанси. И така, какво се опитахме да направим? Въведохме фискално правило, което отдели бюджета ни от цената на петрола.
Нгози Оконджо-Ивеала
Репутацията ни е по-важна от последните сто милиона долара.
Рупърт Мърдок
Много хора имат репутацията си на репортери и анализатори, защото те са по телевизията и се борят с конвенционалната мъдрост. Много от тези хора никога не са съобщавали история.
Боб Удуърд
Унция репутация струва фунт работа.
Лоурънс Питър
Репутацията на лекаря я създават знаменитости, умрели под негово наблюдение.
Джордж Бърнард Шоу
Английската репутация за хумор е начин, чрез който хората избягват да се разкриват и поддържат повърхностни взаимоотношения, така че можете да участвате в закачки, без да се правите уязвими.
Тиодор Зелдин
Ранното влизане е подходящо, когато са налице следните общи обстоятелства: Имиджът и репутацията на фирмата са важни за купувача и фирмата може да развие подобрена репутация, като бъде пионер. Ранното навлизане може да инициира процеса на обучение в бизнес, в който кривата на обучение е важна, опитът е труден за имитация и той няма да бъде анулиран от последователни технологични поколения. Лоялността на клиентите ще бъде голяма, така че ползите ще се натрупат за фирмата, която първо продава на клиента. Абсолютни разходни предимства могат да бъдат постигнати чрез ранен ангажимент за доставки на суровини, канали за дистрибуция и т.н.
Майкъл Портър
Искате ли да нараните нечия репутация? Не говорете лошо за него, говорете твърде добре.
Андре Зигфрид
Лесно е да си спечелиш репутация на мъдрост. Необходимо е само да живееш дълго, да говориш малко и да правиш по-малко.
П. Д. Джеймс
Склонен съм да се възхищавам на мъртвите хора повече от живите. Твърде често човешката реалност намалява блестящата репутация.
Уилям Бойд
Никога преди не съм влизал в нещо успешно. Винаги са ме наемали от ужасни радиостанции с ужасна репутация и няма какво да губя.
Хауърд Стърн
Ако имате репутация на голяма, твърда бюрокрация, вие сте заседнали.
Джак Уелч
Леонардо да Винчи беше човек с царствен дух и огромна широта на ума; и името му стана толкова известно, че не само че беше ценен приживе, но репутацията му издържа и стана още по-голяма след смъртта му.
Джорджо Вазари
Тези, които поддържат този ционистки режим, трябва да знаят, че скоро той ще умре, а репутацията им ще бъде опетнена.
Махмуд Ахмадинежад
Кариерата ми пострада значително, защото имах репутацията на доста таблоидна личност.
Сиена Милър
Предлагам да се осигурят контролни ваканции. Ако предприятието има добра репутация и не е имало нарушения в продължение на три години, не трябва да се извършват одити през следващите три години. И през следващите четири години фиксирайте данъчните условия и не се връщайте към този въпрос. За малкия бизнес, осигурете тригодишна данъчна ваканция и направете пълна амнистия за капитали, връщащи се в Русия... Ако човек легализира собственост в Русия, няма да има въпроси от данъчните и правоприлагащите органи.
Владимир Путин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща