Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Репутация"
Характерът е като дърво, а репутацията е неговата сянка. Ние се грижим за сянката, но всъщност трябва да се грижим за дървото.
Ейбрахам Линкълн
Не знам дали Бог съществува, но за Неговата репутация щеше да е по-добре да не съществуваше.
Жул Ренар
Времето минава, репутацията се увеличава, способността намалява.
Даг Хамаршелд
Стъкло, порцелан и репутация се чупят лесно и никога не могат напълно да се възстановят.
Бенджамин Франклин
Повече се вълнувайте от своя характер, а не толкова от репутацията, защото характерът е това, което в действително сте, докато репутацията е само това, което другите мислят за вас.
Джон Удън
Водката е бяла, но зачервява носа и очерня репутацията.
Антон Чехов
Безупречната репутация е първата необходимост за измамника.
Агата Кристи
Трябват 20 години, за да се създаде репутация, и 5 минути, за да се разруши. Вие ще се отнасяте към делата си по-различно, ако мислите за това.
Уорън Бъфет
Около 90 процента от политиците развалят репутацията на останалите.
Хенри Кисинджър
Репутацията е това, което другите знаят за вас. И честта е това, което вие сами знаете за себе си.
Лоис Макмастър Бюджолд
Този, който може изящно да обясни на хората това, което те и без това знаят, по-бързо от другите си спечелва репутацията на умен човек.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Страхът от пропускане означава, че днешните медии, повече от всякога, ловуват на глутница. В тези режими е като див звяр, който просто разкъсва хората и репутацията на парчета. Но никой не смее да пропусне.
Тони Блеър
В този свят е щастлив само този автор, който не го е грижа за репутация му.
Уошингтън Ървинг
Любовта, както и репутацията, веднъж изгубена, повече не се връща.
Афра Бен
Запомни, скъпа моя Евелина, нищо не е толкова деликатно, колкото репутацията на една жена: тя е едновременно най-красивата и най-крехката от всички човешки неща.
Фани Бърни
Аз съм като Ролс Ройс, който може да работи без двигател, само с репутация.
Шарук Кхан
По-лесно е да защитиш своя добродетел от мъжа, от колкото своята репутация от жена.
Брижит Бардо
Трябва да се съгласите, че един от най-добрите начини да си спечелите репутация на опасен гражданин в наши дни е да повтарята същите фрази, които бащите-основатели са използвали в борбата за независимост.
Чарлз Биард
Репутацията е маска, която човек е длъжен да носи също като панталона или сакото си.
Джордж Бърнард Шоу
Сега баща ми Матиас беше не само изтъкнат поради благородството, но имаше по-висока похвала поради неговата правда и беше на голяма репутация в Йерусалим, най-великият град, който имаме.
Йосиф Флавий
По принцип е много по-срамно да загубиш добра репутация, отколкото никога да не си я имал.
Плиний Стари
Литературната репутация се удавя във вълните на успеха. Реклама, търсене, вълнение - всичко се обръща срещу книгата, нейния автор.
Сирил Конъли
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща