Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изречение" - страница 2
Интернет позволява на жените да използват думи, което е техен естествен инструмент. Малките момичета говорят с по-сложни, граматически изречения от малките момчета, а жените никога не губят това превъзходство във вербалните способности.
Хелън Фишер
Имам термин, който измислих, наречен фюжън фантастика - така се чувствах, с липсата на точка, дългите изречения. Формата е много свободна и ми позволи да бъда в главите на героите и да обиколя навсякъде - миналото, настоящето. За мен винаги има ниво на експериментиране - не съм щастлив да пиша това, което бихме могли да наречем традиционни романи...
Бернардин Еваристо
Когато пиша заглавна страница, я държа и гледам и си мисля, че имам нужда от четири хиляди изречения, за да се справя с това, и ще имам книга.
Бетси Байърс
Никога не започвайте изречение с думите "Без да се обиждате".
Гретхен Рубин
Аз не съм лиричен стилист; не бихте ме избрали за перфектно изречение и със сигурност не бих описала романите си като интелектуални.
Джоана Тролъп
Не книгите променят хората; абзаците го правят, понякога дори изречения.
Джон Пайпър
В художествената литература изобилието се справя с предаването на информация, събуждането на напрежение, рисуването на герои, което им позволява да говорят. Но само определени изречения дишат и се изместват, като жива материя в почвата.
Джумпа Лахири
За мен голямата работа винаги е една и съща: как да започнем изречение, как да го продължим, как да го завършим.
Клод Симон
Цялото писане е форма на манипулация, разбира се, но вие осъзнавате, че обикновеното изречение всъщност може да направи толкова много.
Колм Тойбин
Когато сме млади, думите са разпръснати навсякъде около нас. Както са събрани от опит, така и ние сме, изречение по изречение, докато историята не се оформи.
Луиз Ърдрич
Всички любовни истории с щастлив край заслужават не повече от едно или две изречения!
Орхан Памук
Защото когато чета, всъщност не чета; Пускам красиво изречение в устата си и го изсмуквам като плодова капка, или го отпивам като ликьор, докато мисълта се разтвори в мен като алкохол, влива мозък и сърце и се движи през вените до корена на всеки кръвоносен съд.
Бохумил Храбал
Всеки знае, какво магическо оздравяващо действие може да донесе една утешителна дума от страна на доктора и, обратно, как понякога убийствено... действа на болния суровото хладно изречение на доктора, не знаеш или не желаещ да знае за силата на внушението.
Владимир Бехтерев
Защото едно изречение не е завършено, освен ако всяка дума, след като веднъж е произнесена сричката й, не отстъпи място за следващата... Те са настроени в хода на своето съществуване и колкото по-бързо се изкачват към зенита си, повече те бързат към точката, където вече не съществуват.
Августин
"Още един ден в рая" беше неизбежното му изречение, когато той положи глава на възглавницата си. Сега разбирам какво означаваше това: денят на събитията беше ценен подарък.
Абрахам Вергезе
Хората винаги казват: "Може ли да се научи писане?" Винаги мисля, че мога да те науча как да напишеш по-добро изречение, как да водиш диалог, как да правиш образ, но не мога да те науча как да бъдеш почтен човек и не мога да те науча как да имаш нещо да кажа.
Ан Патчет
Правило №6: Вече няма да започваме изреченията си: И така, бях напълно пиян и...
Ан-Софи Жирар
Когато приключите с писането на публикация, върнете се назад и добавете куршуми, подглави, интервали; елиминирайте дългите абзаци или изречения.
Майкъл Хаят
Той беше суеверен и винаги поставяше собственото си име в първото изречение на всяка своя книга...
Мачей Сломчински
Колко странно е, че мъжете от време на време повдигат някакъв важен въпрос - все едно полагат плочи - и спират по средата на изречението, оставят всичко както е.
Мъри Бейл
Въпросите, които изискват отговори, са това, което кара читателите да продължат - и мястото, където да започнете да повдигате тези въпроси, е с първото ви изречение.
Нанси Крес
Единственото нещо, което се случва, е прогресията на думите и изреченията през страница след страница и така изведнъж виждаме този потапящ вид много внимателно мислене, независимо дали обръщате внимание на история, на спор, или каквото и да било. И това, което знаем за мозъка, е, че мозъкът се адаптира към тези видове инструменти.
Николас Кар
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща