Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изречение"
"I am" е най-краткото изречение в Английският език. Дали "I do" би могло да е най-дългото изречение?
Джордж Карлин
Казват, че първото изречение във всяка реч винаги е най-трудно. Е, това все пак е зад мен.
Вислава Шимборска
В библиотеката се чувствах по-добре, думи, на които можеш да се довериш и да ги разгледаш, докато не ги разбереш, те не могат да променят половината изречение като хората, така че беше по-лесно да откриеш лъжа.
Джанет Уинтерсън
Изречението винаги означава повече. Дори една-единствена дума, вплетена в несъразмерната конотация, може и обикновено го прави.
Джордж Стайнър
Доброто изречение е ключ. Той отключва ума на читателя.
Ерик Хофер
Всеки ден трябва да слушаш поне една песен, да погледнеш една хубава картина и ако е възможно, да прочетеш едно мъдро изречение.
Йохан Волфганг фон Гьоте
"Първи отстъпва този, който е по-умен". Безсмъртно изречение! На него почива световното господство на глупоста.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Поставям красиво изречение в устата си и го изсмуквам като плодова капка.
Бохумил Храбал
Не, това, което почувствах, беше мъчението да чакам, заседнал между края на едно изречение и началото на следващото, което може или не може да донесе градушка, самолетна катастрофа, поетична справедливост или чудотворен обрат.
Никол Краус
Четох "Великият Гетсби" в гимназията и бях хипнотизиран от красотата на изреченията и развълнуван от историята за неотменимостта на изгубената любов.
Том Перота
Идеите, които сега се приемат за брилянтни иновации и постижения, всъщност са просто възраждане на древни грешки и допълнително доказателство за изречението, че тези, които не са запознати с миналото, са осъдени да го повтарят.
Хенри Хазлит
Третият райх е измислил само много малък брой от думите в своя език, може би – наистина вероятно – никакви... Но той променя стойността на думите и честотата на тяхното появяване, прави обща собственост от това, което е било преди това запазена територия на индивид или малка група, тя командва за партията това, което преди това е било обща собственост и в процеса накисва думи и групи от думи и структури на изречения с отровата си.
Виктор Клемперер
Що се отнася до мен, аз никога не успях да разбера как той [Хитлер] беше способен, с неговия немелодичен и дрезгав глас, с неговите груби, често негермански изградени изречения и с очевидна реторика, напълно противоречаща на характера на немски език, да спечели масите с речите си, да задържи вниманието им и да ги подчини за толкова ужасяващо дълго време.
Виктор Клемперер
Става въпрос за жените. Става въпрос за властта и за жените и просто мразиш тези две думи в едно и също изречение, нали?
Джос Уедън
Първото изречение на книга е ръкостискане, може би прегръдка.
Джумпа Лахири
Нашият дух не зависи от мозъка или тялото. Той е вечен и никой няма едно изречение на стойност твърди доказателства, че не е така.
Ибън Алегзандър
Всички уроци на историята в четири изречения: Когото боговете искат да унищожат, те му вземат ума с власт. Божиите мелници смилат бавно, но изключително на дребно. Пчелата опложда цветето, което ограбва. Когато е достатъчно тъмно, можеш да видиш звездите.
Чарлз Биард
Работя по изреченията. Много от нещата, които хората намират за отличителни в писането ми, смятам за естествени.
Ан Енрайт
Има писатели, чиито първи чернови са толкова мършави, толкова скромни, че трябва да се върнат назад и да добавят думи, изречения, параграфи, за да направят историята си разбираема или интересна. Не познавам нито един от тези писатели.
Нанси Крес
Писането на компютър прави записването на написаното твърде лесно. Претенциозните водещи изречения се пазят, а не се хвърлят. Вместо да седи заобиколен от смачкана хартия, компютъризираният писател правилно съхранява грешките си в цифровата памет.
Патрик О'Рурк
Не заслужавам да бъда споменат в едно и също изречение с Чарлс Чаплин.
Стан Лаурел
Наскоро се принудих да прочета книга за квантовата физика, просто за да се опитам да науча нещо ново. Бях объркан от средата на първото изречение и оттам всичко тръгна надолу. Единственото нещо, което си спомням да съм го учил, е, че теоретично една паралелна вселена може да се съдържа във върха на игла. Всъщност не знам какво означава това, но сега боравя по-внимателно с иглите.
Стефан Пастис
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща