Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Независимост" - страница 3
Ако направя филм на английски, парите ще дойдат от Европа, за да мога да запазя независимостта и свободата си. Начинът, по който те произвеждат в Холивуд, не ми пасва.
Педро Алмодовар
Трябва само да научим, че независимостта не може да бъде спечелена чрез бунт срещу устройството на Вселената или чрез обръщане на законите на живота и еволюцията, а като ги разберем и се адаптираме към света, в който живеем.
Пол Карус
Финансовата независимост е в основата на всички останали. Ако сте финансово зависими, всички други аспекти на вашата независимост са безполезни.
Радислав Гандапас
Библейският закон разрешава доброволното робство, защото признава, че някои хора не са в състояние да поддържат позиция на независимост... Законът е хуманен и също така несантиментален. Признава, че някои хора по природа са роби и винаги ще бъдат такива.
Раусас Дж. Ръшдуни
Всички тези школи на макар че постепенно се трансформираха в правни институции, разнообразието от идеи и свободата на мнение, които характеризираха ранното им развитие, отстъпиха място на твърдия формализъм, стриктното придържане към прецедентите и почти пълното затъпяване на независимостта.
Реза Аслан
Съединените щати са родени в революция и подхранвани от борба. През цялата ни история американският народ се сприятелява и подкрепя всички, които търсят независимост и по-добър начин на живот.
Робърт Кенеди
От първия момент на независимост САЩ бяха посветени на иновациите като начин на управление и начин на живот.
Робърт Кенеди
Благодаря на Бога, че съм живял, за да видя страната си независима и свободна. Тя може дълго да се радва на своята независимост и свобода, ако иска. Зависи от нейната добродетел.
Самюел Адамс
Издигането на независимост у детето е невъзможно без признаването му като личност, без признаване на правото му на самоопределение: какво ще прави, какво ще харесва, в какво ще вярва.
Анна Бикова
В миналото имаше две неща, които ме мотивираха тогава: независимост и страст към това, което правя. И това все още са нещата, които ме мотивират сега. Все още имам тази страст към създаването на продукт. И никога няма да бъда зависима от мъж. Никога няма да бъда зависима от съпруг, гадже или баща. Това е нещо, което е наистина важно за мен.
Тамара Мелън
Независимостта е единственият начин Шотландия да реализира пълния си политически и културен потенциал през XXI век.
Тарик Али
Слабостта на традиционния шотландски национализъм се крие в собствената му неспособност да разбере, че идентичността не може да бъде единственият фактор в похода към независимост.
Тарик Али
Но в крайна сметка на това се основава силата на вярата в Белия Христос: тази вяра подхожда на деспоти, които потискат човешката независимост.
Тим Северин
Всичките ми бележки в тетрадките са декларация за моята собствена независимост.
Томас Еспедал
Индивидуализмът, основната ценност на съвременното общество, започва незабелязано да се предава от гордата независимост на свободните хора в един вид затворен егоизъм, за който целта е да се максимизира личната свобода, без да се обръща внимание на отговорността към другите хора.
Франсис Фукуяма
Свободен човек може да живее от риба. Независимостта е по-добра от месото.
Халдоур Лакснес
Такава жена трябва да излъчва самочувствие, надеждност, самочувствие и неотразимост с целия си вид. Тя трябва да олицетворява спокойствие и независимост.
Шарлоте Линк
Каква е разликата между независимостта и свободата? А между свободата и самотата?
Ванеса Монфорт
Крайната независимост е толкова разрушителна за връзката, колкото и пълната зависимост.
Джеймз Добсън
Тогава най-умните групи се състоят от хора с различни перспективи, които могат да останат независими един от друг. Независимостта обаче не означава рационалност или безпристрастност. Можете да бъдете пристрастни и ирационални, но докато сте независими, няма да направите групата по-глупава.
Джеймс Суровецки
Вместо безделие, суета или интелект, формиран от храненето на други хора с лъжица, момичетата ми са придобили енергия, индустрия и независимост.
Джералдин Брукс
Независимостта прави жените егоисти.
Джесика Брокмол
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща