Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оценка"
Достойният винаги се старае да бъде безпристрастен, да не дава оценки на трудно постижими неща и да не слуша безплодни учения.
Лао Дзъ
Оценката ни за някого зависи много от това как този човек се отнася към нашите интереси и страсти.
Томас Маколей
Вашето училище, може би е завършило с разделянето на лидери и неудачници, но живота НЕ. В някои училища не поставят лоши оценки и ви дават толкова опити, колкото са ви нужни за правилен отговор. Това няма НИЩО общо с реалният живот.
Бил Гейтс
Когато учениците мамят на изпити, това е така, защото нашата училищна система цени оценките повече, отколкото учениците оценяват обучението.
Нийл Деграс Тайсън
Живеем в силно конкурентно общество, всеки от нас се опитва да надмине другия по богатство, популярност или социален престиж, в облекло, в училищни оценки или голф резултати. [...] Човек често се изкушава да каже, че конфликтът, а не сътрудничеството, е великият ръководен принцип на човешкия живот.
Самюъл Хаякава
Всеки път, когато правя снимам, оценката на критиците за американския публичен вкус намалява с десет процента.
Сесил Демил
На ефективен пазар във всеки момент реалната цена на ценната книга ще бъде добра оценка на нейната присъща стойност.
Юджийн Фама
Към средата на деня Кеселринг ми телефонира и ми казва, че вероятно ще трябва да изчакаме три или четири дни, преди нашите широкомащабни контрамерки да започнат да се прилагат. Дотогава не може да има голяма промяна на развитието в наша полза. Въпреки това Кеселринг е с добро сърце. Той е уверен и изпълнен с характер в оценката си на ситуацията и в него няма и следа от пораженчество. Казва ми също, че отношението на гражданското население донякъде се е подобрило под влияние на нашата пропаганда.
Алберт Кеселринг
Най-добрите оценки са, че са необходими минимум петдесет хиляди години, за да се появи адаптация в човешкия геном. Това се нарича еволюционно изоставане... Нашите предци ловци-събирачи са имали съвсем различен начин на живот...
Даниел Левитин
Тъй като бъдещето никога не се знае със сигурност, оценката на бъдещите ползи изисква формиране на очаквания. Тогава приемлива къща, партньор или работа е тази, която предлага очакван поток от бъдещи ползи, който има стойност над възможността да продължи да търси още по-добра алтернатива.
Дейл Мортенсен
Ключът към доброто вземане на решения е оценяването на наличната информация - данните - и комбинирането й със собствените ви оценки на плюсове и минуси. Като икономист правя това всеки ден.
Емили Остер
Бих ви помолил да отбележите, че общи положения относно интуицията и опитите за нейното дефиниране са много често срещани, но че истинската оценка на това е рядкост.
Алис А. Бейли
Само най-разумните използват своята проницателност не само за оценка на другите, но и на самите себе си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Много деца, както направих аз, се отдалечават от думите поради страха - което е нещо, което трябва да извадите от образованието: страхът да се тревожите какви оценки ще получите, задържането, притеснението, че ще разочаровате хората, вашето родители, учители.
Майкъл Морпурго
Баща ми веднъж каза, че е родител, че единственото нещо, което правиш, изисква много дълъг период на обучение, а по времето, когато ставаш компетентен, вече не ти трябват уменията. Независимо от тази скромна оценка на техните родителски умения, те бяха прекрасни родители.
Майкъл Спенс
Мисля, че съм по-добър лекар, отколкото съпруг. Давам си добра оценка като лекар, след това следващата най-добра оценка като баща и най-лошата оценка като съпруг.
Мехмет Оз
Изготвянето на списък с покани за парти извежда най-лошото от всички. Именно тогава влизат в сила нашите най-безмилостни оценки на хората, които познаваме.
Сидни Харис
Талант - наистина, всички са съгласни, той е многоизмерен и често се пренебрегва при стандартните оценки. Това не е трудно за приемане от хората.
Тод Роуз
Творческите ценности нямат нищо общо със социалните. Отначало създаване, а след това анализ и оценка. Когато оставите оценката отпред, вие убивате творчеството. Творчеството е абсолютно непредсказуемо и свободно.
Вангелис
Истинските крайни потребители на Фейсбук са маркетолозите, които искат да достигнат до нас и да ни повлияят. Те са платени клиенти на Фейсбук; ние сме продуктът. А ние сме техни работници. Безбройните часове, които ние - и най-вече младите - прекарваме в профилите си, са неплатеният труд, върху който Фейсбук оправдава оценката на акциите си.
Дъглас Рушкоф
Човешките страсти, като силите на природата, са вечни; не става въпрос за отричане на тяхното съществуване, а за оценка и разбиране от тях. Подобно на силите на природата, те могат да бъдат подложени на умишления акт на волята на човека и да бъдат накарани да работят в хармония с разума.
Леон Буржоа
Няма нищо по-лесно от това, когато всички последствия са вече известни, да се върнеш в началото на събитията и да даваш най-различни оценки. И няма нищо по-сложно от това да се ориентираш в цялата съвкупност от въпроси, в цялото противоборство на силите, в противопоставянето на множество мнения, сведения и факти – непосредствено в дадения исторически момент.
Георгий Жуков
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща