Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вещ"
Радостта не се намира във вещите. Тя е в нас самите.
Рихард Вагнер
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
Интересно е да се ожениш само ако е по любов; да се ожениш за една девойка само затова, че е симпатична, е все едно да си купиш на пазара ненужна вещ само затова, че е хубава.
Антон Чехов
Да бъдеш секс-символ - това е да бъдеш вещ. Аз ненавиждам да бъда вещ.
Мерилин Монро
Живописта позволява да видите вещите такива, каквито са били веднъж, когато са гледани с любов.
Пол Валери
Това е епоха, особеност на която се явяват новите вещи, но не и новите идеи.
Елиас Канети
Човекът престана да бъде роб на човека и стана роб на вещите.
Фридрих Енгелс
Ще дойде ден, когато на нас ще ни липсва една единствена вещ, и тя няма да бъде обект на нашите желания, а самото желание.
Марсел Жуандо
Любовта живее само когато има уважение един към друг и свобода. Желанието да обладаеш другият като вещ е абсурд.
Моника Белучи
Вещите съществуват за хората, а не хората за вещите.
Тукидид
Когато сте повикани, не се нуждаете от много лични вещи - не и когато обичате.
Стиг Дагерман
Надявам се да направя такава вещ за света, което да остане като нов вид жива вещ.
Франк Ауербах
Много безценни вещи могат да се купят.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Животът е странна вещ. Много съм говорил, дълго съм размишлявал върху него, но с всеки изминал ден ми е все по-непонятен. Защо в нас има такава жажда за живот? Истинският живот - това е игра от която човек никога не излиза победител. Да живееш - това означава тежко да се трудиш и страдаш, докато не се прокрадне около нас старостта, и тогава ние отпуснем ръце на хладната пепел на оставащите дърва. В мъка се ражда детето, в мъка умира старият човек изпускайки последната глътка въздух и всичко в наши дни е печал и грижи. И всеки човек отива в откритите обятия на смъртта неохотно, спотайвайки се, падайки, оглеждайки се назад, борейки се до последно. А истинската смърт е добра. Само живота причинява страдания. Но ние обичаме живота и ненавиждаме смъртта. Това е много странно.
Джек Лондон
Тялото трябва да бъде съвършено. Ако то не се явява такова, започвайте диета, и купувайте вещи с по-малък размер.
Карл Лагерфелд
Силата на духа се увеличава само по пътя на отказване от вещите.
Клод Адриан Хелвеций
Сама по себе всяка вещ е велика и малка.
Анаксагор
За кубистите картината е плоскост, запълнена от някакви форми. За мен картината е плоскост която е покрита с образни на вещи, поставени в определен логически порядък.
Марк Шагал
Невротика живее в съмнения и се бои от хора и вещи; психотика е уверен в своите убеждения и изрично го декларира. Накратко, при невротика има проблеми, а у психотика има решения.
Томас Сас
Великолепната снимка - е вещ сама по себе си, а не компромис по пътя към печатна страница.
Ървинг Пен
Ако във вашия гардероб има само черни вещи... те задължително ще се съчетават между себе си.
Виле Вало
Тъй като желанията на хората са по-ненаситни, те искат да имат в изобилие не само вещи които са им полезни и необходими, но и приятни и безполезни вещи.
Жан Боден
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща