Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Германия"
Накажете Франция, игнорирайте Германия и простете на Русия.
Кондолиза Райс
Младите хора в Германия нямат проблем с юдаизма. Понякога ходя на еврейското гробище в Огерсхайм с двете си момчета.
Хелмут Кол
Любовта във Франция е комедия, в Англия е трагедия, в Италия е опера, а в Германия - мелодрама.
Маргарита де Блесингтън
Въздушната мощ на съюзниците беше най-голямата причина за поражението на Германия.
Алберт Кеселринг
В резултат на условията на Версайския договор офицерският корпус на старата армия стана част от тази класа, както и тази част от по-младото поколение, която в стара Германия щеше да стане офицери или държавни служители.
Густав Щреземан
Винаги е било особената сила на германското ръководство да предоставя широк обхват на самостоятелността на подчинените командири - да им разпределя задачи, които оставят метода на изпълнение по преценка на индивида. От незапомнени времена - със сигурност още от времето на старейшина Молтке - този принцип отличава военното ръководство на Германия от това на другите армии.
Ерих фон Манщайн
Аз съм американски писател, роден в Русия, получил образование в Англия, където изучавах френска литература, преди да се преселя в Германия на 15 години....Главата ми говори на английски, сърцето ми-на руски и ухото ми-на френски.
Владимир Набоков
Германия е нашата родина; Европа е нашето бъдеще.
Хелмут Кол
Вие не само на думи изразихте целта за преодоляване на разделението на Европа и Германия... По-скоро вие се поставихте в челните редици на тези, които ни насърчаваха по пътя към единството.
Хелмут Кол
Някои големи бизнесмени наистина са допринесли за нацистките изборни фондове, но германският капитализъм не може да се разглежда, въз основа на доказателства, като колективно довел фашизма на власт в някакъв пряк смисъл. Фашизмът в Германия беше масово движение, доведено на власт чрез тайно споразумение с фалирал, но традиционен елит, а не като марионетка на големия бизнес.
Ричард Овъри
Германия трябваше да се превърне в една огромна пустош. Не трябваше да остане нищо, с което германският народ да преживее по някакъв начин поражението си.
Уилям Шайрър
Никоя класа или група или партия в Германия не може да избегне своя дял от отговорността за изоставянето на демократичната република и появата на Адолф Хитлер. Основната грешка на германците, които се противопоставяха на нацизма, беше неуспехът им да се обединят срещу него.
Уилям Шайрър
Мисля, че след година може да се пенсионирам. Не мога да взема парите си със себе си, когато умра и искам да им се наслаждавам, със семейството си, докато съм жив. Бих предпочел да живея в Германия пред която и да е друга страна, въпреки че съм американец и съм лоялен към страната си.
Хари Худини
Разбирането на други нации не означава чувство против собствената ви страна. Това е целият проблем с германците. Те могат да видят само собствената си страна, само камбанариите на местната църква. Ако само германската младеж можеше да отиде в чужбина, а младежите от други страни идват в Германия. Винаги трябва да имаш критика, ако искаш да станеш по-добър.
Алберт Кеселринг
Историците все още често смятат, че краят на войната не означава нищо повече за Германия освен загубени територии, загубено участие в колонизация и загубени активи за държавата и отделните хора. Те често пренебрегват най-сериозната загуба, която Германия претърпя.
Густав Щреземан
Трябва да започна с това да кажа нещо за старата Германия. Германия също страдаше от повърхностна преценка, защото изявите и реалността не винаги са били разделени в съзнанието на хората.
Густав Щреземан
Точно както дете уважава баща си, дори когато възприема слабостите и недостатъците му, така и германец няма да презира старата Германия, която някога е била символ на величието за него.
Густав Щреземан
Точно както британският субект обича Англия въпреки нейните грешки, така и ние трябва да настояваме всички германци, които са били част от старата Германия и са й помагали да я оформят, да признаят величието и достойнството на днешна Германия.
Густав Щреземан
Берлин е като да си в чужбина в Германия. Немски е, но не е провинциален.
Клаудия Шифер
Сред политическите нагласи, които преобладават в Германия днес, само социализмът има потенциал за вътрешна стойност и цялост.
Освалд Шпенглер
Русия е най-важният съсед на Германия на изток и ще остане такъв.
Хелмут Кол
Съществува широк консенсус не само в Съединените щати, но и в по-голямата част от света, че ако сте в икономически спад, трябва да стимулирате. Германия изглежда е изключение.
Джоузеф Стиглиц
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща