Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лечение" - страница 2
Алцхаймер е заболяване, за което няма ефективно лечение. За да бъде ясно, няма фармацевтичен агент, няма вълшебно хапче, което лекарят да предпише, което да има някакъв значителен ефект върху прогресиращия ход на спускане на това заболяване.
Дейвид Пърлмътър
Всичко, което ни помага да се опознаем по-дълбоко, да се обичаме по-пълно, да подобрим социалните си връзки със семейството и приятелите и да ни ангажира по-пълно със земята, животните и околната среда, е добър ресурс за лечение.
Джед Даймънд
Тъй като преподавам и пиша за депресия и биполярно заболяване, често ме питат кой е най-важният фактор при лечението на биполярно разстройство. Моят отговор е компетентност. Емпатията е важна, но компетентността е от съществено значение.
Кей Редфийлд Джеймисън
В моята клинична практика единствената диагноза, от която винаги се страхувах, беше тази на Алцхаймер. Милиарди са изразходвани за изследвания, но все още няма нито лек, нито ефективно лечение.
Майкъл Грегър
Ако трябва да се грижа за хората в болницата, трябва да знам всеки аспект от тяхното лечение и да разбирам тяхното страдание.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Както за всяка болест има лечение, така и за всеки грях има покаяние.
Серафим Саровски
Има много погрешни схващания за депресията - предимно негативни. За съжаление, тъй като депресираните хора мислят негативно за депресията и нейното лечение, те не получават помощ, което позволява депресията да се влоши, което води до по-негативно мислене, което поражда порочен кръг на страдание.
Питър МакУилямс
Продължаващото успешно лечение на депресията ми е единствената най-важна положителна стъпка, която съм предприел в живота си, оттук и ентусиазмът ми по темата.
Питър МакУилямс
Да бъдеш в самота е само своего рода гипсова превръзка за лечение на душата.
Райнер Мария Рилке
Въпреки че никое лечение никога няма да бъде панацея, изследователските проучвания показват, че когнитивната терапия може да бъде полезна за различни нарушения в допълнение към депресията.
Дейвид Бърнс
Отварянето отвъд мястото, където се страхувах да отида, ще бъде лекарството за лечението ми.
Алис Уокър
... В западната диета има много пари. Колкото повече обработвате всяка храна, толкова по-печеливша става. Здравната индустрия печели повече пари за лечение на хронични заболявания (които представляват три четвърти от 2 трилиона долара плюс, които всяка година харчим за здравеопазване в тази държава), отколкото за предотвратяването им.
Майкъл Полан
Западното общество не улеснява увеличаването на нашия потенциал за дълголетие. Нашата култура, ръководена от младите хора, и пренебрегването ни към възрастните насърчават масовото отричане на реалностите на застаряването. Пазарът е пълен с продукти и устройства, които обещават да изглеждаме и да се чувстваме по-млади. Освен това конвенционалната западна медицина се фокусира върху лечение и заместваща терапия, предписване на скъпи лекарства, отстраняване на неуспешен орган и трансплантация на нов или попълване на изчерпан хормон. Много малък акцент е поставен върху предотвратяването на болести и поддържането на енергично здравословно състояние всеки ден.
Маошин Ни
Целта на лечението е да преместим нашата вибрация на по-високо, положително ниво и да помогнем на други хора да направят същото. По този начин целият ни свят може да бъде преобразен – един човек след друг.
Маргарет Руби
Всъщност историята, независимо от жаждата си за научно познание, има две функции: лечение и борба. Тези мисии са били изпълнявани по различни начини по различно време, но значението им остава непроменено.
Марк Феро
Лечение от ум не съществува.
Мартин Паж
Вярвам, че след края на Втората световна война психологията се е отдалечила твърде далеч от първоначалните си корени, които трябваше да направят живота на всички хора по-пълноценен и продуктивен и твърде много към важните, но не всички... важна област за лечение на психични заболявания.
Мартин Селигман
Мръсната малка тайна както на клиничната психология, така и на биологичната психиатрия е, че те напълно са се отказали от идеята за лечение.
Мартин Селигман
Психиатрите, които вярват, че заболяването е до голяма степен генетично, е трудно за обяснение: поне 20% от шизофрениците се възстановяват напълно, повечето от тях могат да живеят живота си без никакво лечение с лекарства. Показателен пример за възстановен шизофреник е Руфъс Мей. Той не само стана напълно разумен, но след като го направи, той се обучава за клиничен психолог и сега лекува шизофреници в общностен проект.
Оливър Джеймс
Ако Рейки може да се разпространи по целия свят, това ще докосне човешкото сърце и морала на обществото. Ще бъде полезно за много хора, не само за лечение на болести, но и за земята като цяло.
Пенелопи Куест
Кариерата ми започна някак случайно. През 1960-те години започнах практика в нововъзникващото поле на лечение на ума и тялото. Приблизително по това време то беше напълно в зародиш. Разработвах протокол, който да използва осъзнаването на тялото като инструмент за намаляване на стреса.
Питър Левин
Всички сме запознати с идеята, че начинът на живот може да бъде причина за болести. Това, което не е общоизвестно, е, че промяната в начина на живот също може да бъде лечението и да ни попречи да се разболеем.
Ранган Чатърджи
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща