Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лист" - страница 3
Той оценява лаврите само доколкото дафиновият лист се използва за приготвяне на агнешка яхния.
Сватоплук Чех
Когато бях на девет, прадядо ми, пейзажист, ме научи да смесвам цветове. Със силната си ръка, обгръщайки малката ми, той насочваше четката, докато кала лилия се появи като с магия върху лист текстурирана акварелна хартия.
Сюзън Вриланд
Седях тук на бюрото си, ден след ден, нощ след нощ с чист лист хартия пред мен, неспособен да вдигна писалката си, треперейки и плачейки.
Сузан Хил
Разбитото сърце е загуба. Разводът е лист хартия.
Тейлър Дженкинс Рийд
Доверието е като хартиен лист. Ако веднъж го смачкаш, той не може да бъде отново идеален.
Тейлър Суифт
Речта рядко служи като показател за това как човек умее да излага своите мисли на лист.
Томас Харис
През деня баба миришеше на дървесна кора, а през нощта - на листа.
Тони Морисън
Вярвам, че всяка частица прах, която танцува в слънчевия лъч, не движи нито един атом повече или по-малко, отколкото Бог желае - че всяка частица пръски, която се блъска срещу парахода, има своя орбита, както и слънцето в небесата - че плявата от ръката на веячката се управлява като звездите в техните курсове. Пълзенето на листна въшка по розовата пъпка е също толкова фиксирано, колкото и походът на опустошителния мор - падането на... листа от топола е толкова напълно обусловено, колкото падането на лавина.
Чарлс Х. Спърджън
Вие зашумяхте покрай мен, като клон, пълен със цветове и листа.
Юрий Олеша
Създадох първата си рутина на писане, когато бях на 13. Учебната година току-що приключи и спечелих куп книги, за да бъда най-добрият ученик по редица предмети. Купчината включваше няколко тетрадки с 60 листа, които реших да запълня с разкази.
Айобами Адебайо
Често съм предпазлив да използвам думата "вдъхновение", за да представя работата си - звучи твърде много като слънчев дъжд от небесата, погълнат от пасивен индивид, наслаждаващ се на особено възприемчив момент. Въпреки че това може да е така в редки случаи, реалността обикновено е много по-прозаична. Взирайки се в празен лист хартия, не мога да се сетя за нищо оригинално. Чувствам се напълно невдъхновен и невъзприемчив. Това е познатото неразположение на "артистичен блокаж" и при такива обстоятелства има само едно нещо, което трябва да направите: просто започнете да рисувате.
Шон Тан
Така както няма две еднакви листа или две еднакви вълни, така няма и две еднакви човешки истории.
Грация Деледа
На всяко стъбълце трева трепереха перлени капки роса, а жълтите листа на черните дъбове горяха, като златни монети.
Грация Деледа
Взех мрежата и започнах да почиствам повърхността на водата. Хванах сливов лист, розови листенца, няколко умиращи насекоми и мечтите си върху него.
Грегоар Делакур
Бяло. Като чист лист хартия, като издълбана слонова кост, всичко е бяло, когато историята започне.
Даниел Мейсън
Земята не е безкраен лист, който продължава завинаги, но няма и ръб. Той е компактен и свързан.
Джана Левин
Какво е да живееш в Ню Йорк. Да се преместиш тук и да не познаеш душа. Чист лист, шанс да се отдалеча от миналото и да започна отначало ... Ще се престоря на прохлада. Бавно ще науча изкуството да не показвам, че съм изненадан, впечатлен или трогнат. Ще усетя приповдигнатостта, която идва от анонимността. Ще почувствам комфортната самота да се скитам по алеите в прилив на човечеството, страничните улици от себе си.
Джон Кени
В исторически план много малко открития са направени от въздуха. Повечето от най-големите прозрения зависят от интелектуалната екология, в която учените са живели. Настъпи известна критична маса от "нови открития" и ярки хора по целия свят разбраха за това и няколко прочетоха чаените листа по същия начин.
Джон Медина
Аз съм лист на вятъра. Гледай как се рея!
Джос Уедън
Не искаме да се фокусираме върху дърветата (или техните листа) за сметка на гората.
Дъглас Хофстатър
Разбрах, че окосмяването е там по някаква причина - това е листът около цветето, тревата около къщата. Трябва да обичаш окосмяването, за да обичаш вагината. Не можете да изберете частите, които искате.
Ева Енслър
Амазонка не е нормална река, като Темза например - тя е фокусна точка на огромен воден лист, който се издига през гората, когато водите са високи. Този потоп може да бъде широк повече от 100 км. на места; това е същото разстояние като Лондон до Париж в устието му, където тече с над 200 000 кубически метра в секунда в Атлантическия океан.
Ед Стафърд
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща