Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Копнеж" - страница 4
Когато човек прегърне момент на възторг от миналото, или като се опитва да го възвърне, или като откаже да го пусне, как може неговата яркост да не потъмнее, да посивее от копнеж и скръб, докато дивата магия на запомнената интермедия се загуби изобщо и споменът за тъгата претендира за своето полагащо се място в съзнанието? И какво очакваме от потъналото от слънцето минало? Няма формула за повторно влизане, нищо не можем да направим, за да се даде възможност за реконструкция.
Джейн Ъркхарт
Прочетох безброй литературни произведения, които подробно описват копнежа и болките, които героите изпитват към някого, когото обичат, и с течение на времето съм развил твърдо убеждение, че това е просто драматична глупост, която има за цел да примами читателите.
Джесика Парк
От едната страна на мозъка му логиката стоеше на един стол и размахваше ръце, за да привлече вниманието му. От другата страна похотта и копнежът потъркаха ръцете си в нечестиво очакване.
Джоана Шуп
Имам отчаян копнеж да имам отчаян копнеж.
Джос Уедън
Копнежът по миналото няма да върне нищо.
Джули Кагава
Това е копнежът на всички съзнателни същества - за яснота, простота, осезаемост.
Александър Мирер
Но въпреки голямото си желание за интимност, винаги съм бил самотник. Може би когато копнежът за връзка е толкова силен, колкото е в мен, когато желанието е за нещо толкова дълбоко и истинско, човек знае по-добре, отколкото да опита. Човек вижда, че това не е мястото за това.
Елизабет Бърг
Понякога това е свързано с други копнежи, които са много по-екзистенциални. Понякога отивате на друго място не защото не харесвате този, с когото сте; не харесваш човека, който си станал.
Естер Перел
Подозирах обаче, че не изпитвам носталгия за нищо, което ще намеря у дома, когато се върна. Копнежът беше за това, което нямаше да намеря: миналото и всички хора и места там бяха загубени за мен.
Алис Стейнбах
Мисля, че страхът, който изпитваш, когато застанеш на пропаст, всъщност е копнеж. Копнеж да паднеш - или да разпериш ръцете си и да летиш.
Изабел Абеди
В живота на диктаторите има грешна страна: вечен копнеж, ужас, безкраен страх.
Йозеф Томан
Животът е твърде кратък, за да прекарваш времето си в копнеж за някой, който не е тук.
Карол Матюз
Да знам дали съм сам в копнежа си, фар, сигнализиращ за празно море.
Колийн Оукли
Въпреки това какъв е копнежът - човешкият живот!
Константин Коровин
Копнежът за свобода изостря остроумието.
Кристина Лопес Барио
Самотата включва копнеж за приятелство, но на практика често води до намаляване на социалния контакт.
Ларш Свенсен
Винаги съм имал това сглобено семейство и винаги съм се определяла като аутсайдер. И това е позиция, в която се чувствам най-удобно и въпреки това чувствам невероятен копнеж да принадлежа. Това е наистина силно чувство от детството ми - желание да бъда част от група.
Лили Кинг
Най-дълбокият й копнеж може би беше да бъде обичана безусловно и в същото време да бъде оставена в мир. Но тя никога не каза на никого. Срамно и егоистично е да се надяваш на безусловна любов и в същото време да искаш да бъдеш оставен в мир. Вътрешните светове на майката бяха спретнато запечатани - тъмни, позлатени светове.
Лин Улман
Животът ще те сломи. Никой не може да ви предпази от това и животът сам също няма да го направи, тъй като самотата също ще ви сломи с копнежа си. Трябва да обичаш. Трябва да чувстваш. Това е причината да сте тук на земята. Вие сте тук, за да рискувате сърцето си. Вие сте тук, за да бъдете погълнати.
Луиз Ърдрич
За всички, които още не са се оженили. Хората се женят и след 30 годишна възраст. Доверете се на Бог във всичко. Най-важното е да не възприемате сегашното си състояние като нещастие или провал в живота. Може би Господ ви предпазва от скръб и горчиви преживявания, които има толкова много в наше време сред хората, живеещи със семейства. Колко са разводите! Колко много семейства има, в които съпругът и съпругата живеят под един покрив като напълно непознати... Вместо топлина и радост - студ и копнеж. Приемете съвет, който ще ви помогне. Не се измъчвайте с мисли за самота. Господ знае по-добре от нас това, от което се нуждаем. Бог ви е дал най-ценния дар - вярата, без която никой човек не може да има истинско щастие.
Атанасий Гумеров
Ранен обаче днес съм вече не от явните гърмежи, а че облечен бях в елече от собствените си копнежи.
Добромир Славчев
Запяват те за младост, за обич, за копнеж, За свобода и гордост, за вярност и стремеж; Възпяват всичко сладко, вълнуващо кръвта, Възпяват всичко светло, надигащо гръдта.
Лудвиг Уланд
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща