Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лято"
Отмий получената обида не в кръв, а в Лета, реката на забвението.
Питагор
В дълбините на зимата аз най-накрая открих, че в мен съществува едно непобедимо лято."
Албер Камю
Любовта има свои закони на развитието, свои възрасти – също както и в човешкия живот. Тя има своята разкошна пролет, своето жарко лято, и накрая есен, която за едни е топла, светла и плодородна, а за други – хладна, гнила и безплодна.
Висарион Белински
Времето винаги изглежда дълго за детето, което чака - за Коледа, за следващото лято, за да стане пораснал: дълго също, когато предава цялата си душа на всеки момент на щастлив ден.
Даг Хамаршелд
Фригийците избират естествен хълм, прокарват изкоп през средата му, изкопават проходи и разширяват вътрешното пространство толкова широко, колкото позволява мястото. Над него те изграждат пирамидален покрив от трупи, закрепени заедно, и го покриват с тръстика и храсти, натрупвайки много високи могили от пръст над жилищата си. Така тяхната мода в къщите прави зимите им много топли, а летата им много прохладни.
Витрувий
През лятото песента сама пее.
Уилям Карлос Уилямс
Сред прелестите на лятото бяха пикниците до гората.
Георг Брандес
Лятото е сезон на безотговорността.
О. Хенри
Колкото и да се стараем, през лятото ще има мухи.
Ралф Уолдо Емерсън
Беше един от онези мартенски дни, когато блестеше горещото слънце и студеният вятър духа, когато е лято на слънце и зимата е в сянката.
Чарлз Дикенс
Това беше лятото, когато всичко, което щяхме да станем, витаеше просто над главите ни.
Юнот Диаз
Лятото приключи. Градината изсъхва. Сутрините стават студени. Аз съм на трийсет, аз съм на тридесет и четири - годините изсъхват като листа.
Джеймс Солтър
Лятото свършва и идва есента; и онзи, който не е съгласен, би искал вечен прилив и пълна луна всяка нощ.
Хал Борланд
Винаги чувам тъжните гласове на лятото да преминават като червеношийки над високата трева.
Анна Ахматова
Щастлив е този, който не забелязва, лято ли е или зима.
Антон Чехов
О, земеделци, молете се летата ви да бъдат влажни и зимите ви ясни.
Вергилий
Коледа винаги е най-забавната. Започвам да очаквам Коледа още преди лятото.
Марая Кери
Ако е възможно да сме щастливи насред кошмар, тогава Топтхорн и аз бяхме щастливи това лято.
Майкъл Морпурго
Сега пикът на миналото на лятото, небето е облачно и любовта, за която се заклехме, ще продължи векове, изглежда измама.
Сесил Дей Луис
Беше една от топлите нощи в края на лятото, която дава обещания, които няма да бъдат спазени.
Синда Уилямс Чайма
Толкова се страхувах да изляза на запад до ранчото на леля ми. Но единственият избор, който майка ми даде, беше да отида за две седмици или цялото лято. Накрая останах през цялото лято. И там научих за говедата. Бих могла да се свържа с тяхното поведение, страховете им.
Темпъл Грандин
Работата е достатъчно лоша през зимата, но през лятото може да стане напълно непоносима. Заклещени в безвъздушни офиси, всяка фибра от нашето същество сякаш вика за свобода. Напомняме си, че сме заседнали в двойна математика, докато птичките пеят навън.
Том Ходжкинсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща