Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Климат" - страница 4
Предполагам си, че при бъдещите преговори за изменението на климата - вместо да вляза в тази стая и да кажа: "Аз защитавам китайските интереси" или "Аз защитавам австралийските интереси" - във всеки от тях също ще има идентичност преговарящите мислят: "Аз също защитавам човешките интереси."
Дейвид Крисчън
Простите факти от живота в Чад - какво е необходимо, за да оцелеем в такъв вид климат с нищо, освен хижа и някои животни - ме зашеметиха. И това ме накара да разбера, може би за първи път, колко лесен беше животът ми в сравнение с живота на хората в по-малко привилегированите общества.
Алекс Хонълд
Ефектите от изменението на климата са реални и трябва да се действа.
Джо Байдън
Опитът на Америка, както и много други, ни учи, че насърчаването на предприемачеството не е само в изработването на правилната икономическа политика или разработването на най-добре образованите учебни програми. Става дума за създаване на цял климат, в който иновациите и идеите процъфтяват.
Джо Байдън
Технологичните възможности са неустоими за човека. Ако човек може да отиде на Луната, той ще го направи. Ако може да контролира климата, ще го направи.
Джон фон Нойман
Назоваването на неща, пробиването на табута и отричането е най-опасната, ужасяваща и решаваща работа. Това трябва да се случи въпреки политическия климат или принуда, въпреки спечелената или загубена кариера, въпреки страха да бъде критикуван, отхвърлен или нехаресван. Вярвам, че свободата започва с назоваването на нещата. Чрез него се съхранява човечеството.
Ева Енслър
Все по-често развиващите се страни искат помощ, за да се справят с последиците от изменението на климата, които ние не искаме да дадем.
Елизабет Колбърт
Ами в научното практически няма дебат за някои неща. Например, че променяме света. Хората променят света много радикално, много драматично. Промяната на климата, която предполагам е една от точките, за които намеквате, е в основата на това.
Елизабет Колбърт
Ние създадохме почти божествената сила да можем да променим климата, да променим лицето на земята, сега трябва да развием съзнанието на боговете и да притежаваме тази сила разумно.
Енодиа Джудит
Всички сме наясно с последиците от изменението на климата.
Жан Тирол
Интелектуалният и социален климат, необходим, за да позволи на предприемачеството да процъфтява, няма да съществува в развития капитализъм.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Отрицателите на изменението на климата бързо завършват с толкова интелектуална достоверност, колкото креационистите и привържениците на плоската земя. Те се тласкат близо до това да имат моралното доверие на отричащите Холокоста.
Йохан Хари
По известен начин ние, много от нас, спряхме да обръщаме внимание на света. Трябва да мисля, че щяхме да преминем към целия проблем с климата по различен начин, ако обръщахме по-добро внимание.
Карън Джой Фаулър
Много хора се фокусират върху изменението на климата като определящо предизвикателство на нашето време. Много хора смятат, че това не е проблем, поне в Съединените щати.
Кас Сънстейн
Тези, които вярват в изменението на климата, както и аз, мисля, че също така е справедливо да се каже, че те са по-възприемчиви към потвърждаващи доказателства, отколкото опровергаващи доказателства. Случва се да са прави, но мотивацията им също е в игра.
Кас Сънстейн
Възможно е дори желаното преразпределение да се осъществи по-скоро чрез политика по изменение на климата, отколкото иначе, или да бъде постигнато по-ефективно чрез политиката в областта на климата, отколкото чрез пряка чуждестранна помощ.
Кас Сънстейн
Копнея за стъпките към друга ера, към друг период, без да забравям, но с нов климат, по-мил, по-множествен, по-справедлив и по-свободен.
Кирмен Урибе
Милениалите, поколение, родено дигитално, ще има много по-силно въздействие върху социалното поведение, отколкото предполагаме в момента. Глобалното изменение на климата и сигурността на ресурсите ще повлияят на живота ни по съществен начин.
Клаус Шваб
Културите и климатът се различават по целия свят, но хората са еднакви. Те ще се съберат публично, ако им предоставите добро място да го направят.
Ян Геел
Преди да се аклиматизирате, поискайте гаранции, че климатът няма да се промени.
Веслав Брудзински
Не мога да ви посъветам нищо по-добро. По-големите от вас в най-скоро време ще напуснат училището като абитуриенти. Училището е защитено пространство. Извън училището господства доста по-суров климат. Трябва да се взема предвид и насрещния вятър. Но всичко ще зависи от това: да не мълчите дори при насрещен вятър, да казвате високо срещу вятъра своите "да" или "не" и да можете тези "да" или "не" да ги обосновете.
Гюнтер Грас
Когато някой – а един ден търговците на изкуства ще се бият за този ефектен сюжет – започне да пише или да филмира драмата на Харта 77, ще постигне най-силно въздействие, ако се насочи към периода, за който би подхождало името Най-дългата седмица. Между 6 и 14 януари се разиграха най-разтърсващите сцени на онзи неповторим сблъсък на няколкостотин невъоръжени граждани с тоталитарната власт, който промени пътищата на много човешки съдби, за месеци наред завладя политическия климат на страната и остави трайна, макар и днес все още трудно измерима следа в нейната история.
Павел Кохоут
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща