Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Климат" - страница 3
Горчива е бавната раздяла с хората, които обичаш, по-добре да отрежеш изведнъж като с нож и да останеш отново сам в естествения климат на човека - самотата.
Никос Казандзакис
Промените в климата и използването на енергия са глобални проблеми. News Corp е глобална компания. Нашите операции влияят на околната среда по целия свят.
Рупърт Мърдок
Представете си, ако успеем да вдъхновим аудиторията си да намали собственото си въздействие върху изменението на климата само с един процент. Това би било като изключване на щата Калифорния за почти два месеца.
Рупърт Мърдок
Промените в климата продължават, докато планетата е тук и винаги ще бъдат малки.
Рупърт Мърдок
Има достатъчно любов и добра воля в нашето движение, за да дадем енергия на нашата борба и все още ни остава много, за да разрушим и променим климата на омразата и страха около нас.
Сесар Чавес
Толкова често чакаме климатът и условията в живота да бъдат перфектни, преди да се почувстваме достатъчно сигурни, за да пристъпим напред, да се доверим и да бъдем автентичните си същности. Това, което не осъзнаваме е, че за да създадем идеалния климат, който очакваме, първо трябва да сме автентични.
Соня Чокет
По този начин рисковият климат на съвременността е смущаващ за всички: никой не успява да избяга.
Антъни Гидънс
Рисковете с големи последици формират един конкретен сегмент от генерализирания "климат на риска", характерен за късната модерност - този, характеризиращ се с редовни промени в претенциите за знания, опосредени от експертни системи.
Антъни Гидънс
За съжаление, проблемите на изменението на климата, за разлика от много други проблеми, са много фини, защото промените, които наблюдаваме, са много, много фини.
Уангари Маатаи
Мисля, че сме в момент от нашата история, където почти всички големи, големи предизвикателства, пред които е изправена човешката раса, са тези, които изискват научно решение: изменението на климата; достъп до чиста вода; пренаселеност; пластмасови отпадъци.
Хана Фрай
В продължение на 25 години безброй хора идваха на конференциите на ООН за климата, умолявайки нашите световни лидери да спрат емисиите и очевидно това не проработи, тъй като емисиите продължават да нарастват. Така че няма да моля световните лидери да се грижат за нашето бъдеще. Вместо това ще им кажа, че промяната идва, независимо дали им харесва или не.
Грета Тунберг
Личният ми подход е този, който създава климата. Моето ежедневно настроение прави времето... Аз притежавам огромна сила да направя живота на детето нещастен или радостен. Мога да бъда инструмент за изтезания или инструмент за вдъхновение. Мога да унижа или хуморизирам, нараня или излекувам. Във всички ситуации моят отговор е този, който решава дали кризата ще бъде ескалирана или деескалирана, а дете хуманизирано или дехуманизирано.
Барбара Колоросо
Живеем в началото на масово изчезване и климатът ни се разпада.
Грета Тунберг
Това, което ме накара да отворя очите си за случващото се с околната среда и климата, бяха филмите и документалните филми.
Грета Тунберг
Понякога е трудно винаги да си в центъра на вниманието, но когато говориш за мен, трябва да говориш и за климата.
Грета Тунберг
Когато бях на 11 изпаднах в голяма депресия. Имаше много общо с климата и екологичната криза. Мислех, че всичко е толкова грешно и нищо не се случва и няма смисъл от нищо.
Грета Тунберг
Отначало, когато чух за изменението на климата, бях отрицател на климата. Не мислех, че се случва. Защото, ако наистина имаше екзистенциална криза като тази, която би застрашила нашата цивилизация, ние нямаше да се фокусираме върху нищо друго. Това ще бъде нашият първи приоритет. Така че не разбрах как се сумира това.
Грета Тунберг
Имах чувството, че бях единственият, който се интересуваше от климата и екологичната криза. Родителите ми не се интересуваха от това, съучениците ми не се интересуваха от това, роднините ми не се интересуваха от това. Искам да кажа, че никой, когото познавах, не се интересуваше от това и се чувствах като единствения.
Грета Тунберг
Не мисля, че климатът изобщо би ме интересувал, ако бях като всички останали.
Грета Тунберг
Искам политиците да дадат приоритет на въпроса за климата, да се съсредоточат върху климата и да го третират като криза.
Грета Тунберг
Мисля, че в много отношения ние аутистите сме нормалните, а останалите хора са доста странни. Те продължават да казват, че изменението на климата е екзистенциална заплаха и най-важният проблем от всички. И все пак те просто продължават както преди.
Грета Тунберг
На места като Давос хората обичат да разказват истории за успех. Но техният финансов успех идва с немислима цена. А що се отнася до изменението на климата, трябва да признаем, че се провалихме.
Грета Тунберг
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща