Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Род" - страница 2
Да управляваш компания от рода на Apple е примерно такова, като млечният бизнес. След като мине срокът на годност, проблемите стават неизбежни.
Тим Кук
Как може да оживее човешкият род, ако разходите за живот са стигнали до два долара за бутилка.
Уилям Клод Фийлдс
Идеята, която служи на учителя, се състои в насаждане на нравственост в човешкия род.
Адолф Дистервег
Днешните жени не искат да бъдат домакини - те се учат и доказват за всичко, не по-зле от мъжете. В резултат умните жени получават образование, а най-глупавите раждат деца. Така затъпява и деградира целият човешки род.
Варг Викернес
Бягането е прост, примитивен акт и в това се крие неговата сила. Защото това е една от малкото общи черти, останали между нас като човешки род.
Дийн Карнасис
Майка ми, която умря млада, ми предаде склонността към туберкулоза, лесно възбудимият баща, е набожен до фанатизъм потомък на старинен род, посеял в мен семената на безумието... От момента на раждането ми, ангелите на тревогата, безпокойството и смъртта винаги са били около мен... Често съм се събуждал през нощта, оглеждайки стаята и питайки себе си: "В ада ли съм?"
Едвард Мунк
... управлението на света принадлежи по право на най-добрите представители от човешкият род, и когато нещо препятства това настъпва политически или социален катаклизъм.
Елифас Леви
До някаква степен сатанизмът е просто своего рода болест на християнството, защото вие действително трябва да бъдете християнин, за да вярвате в Сатаната.
Алън Мур
Съществува определен род интелектуализъм, преминаващ в идиотизъм.
Лудвиг Ерхард
Или Бог го е разрешил, или всеобщият механизъм, наричан съдба, го е пожелал, но ние в продължение на целия си живот сме предоставени на всякакъв род случайности; ако ти си мъдър и по-добър баща, отколкото съм аз, то ти от най-ранни години ще убедиш своя син, че именно той е господар на своя живот, за да не се оплаква после от тебе, който си му дал живот.
Дени Дидро
Младите хора с нестабилна психика създават някакви фалшиви герои за себе си. Това означава, че всички заедно, не само в Русия, но и в света като цяло, реагираме зле на променящите се условия в света. Това означава, че не създаваме необходимото, интересно и полезно съдържание за младите хора. Грабват този сурогат на героизма. Това води до трагедии от този род.
Владимир Путин
Злобата е своего рода малодушие.
Антон Чехов
Знам отговора. Отговорът се крие в сърцето на всеки от човешкия род! Какво, отговорът е дванадесет? Мисля, че съм попаднал в грешната сграда.
Чарлс М. Шулц
Да бъдеш в самота е само своего рода гипсова превръзка за лечение на душата.
Райнер Мария Рилке
Докато едно човешко същество е гладно, целият човешки род е гладен.
Бъкминстър Фулър
Очарователните деца се считат за обща собственост на човешкия род. Грубите деца принадлежат на техните майки.
Джудит Мартин
Ако има извънземните и те имат някакъв род чувство за хумор, повече от всичко, навярно, повече от всичко те биха се смяли на това как се занимаваме със секс.
Ейми Уайнхаус
По-добре да останеш гладен, отколкото да останеш сам. Защото, когато си сам - не говоря за самотата, която сами сме избрали, а за тази самота, която сме принудени да приемем - сякаш преставаш да бъдеш част от човешкия род."
Паулу Коелю
Съпружеският съюз, ако е основа на взаимна любов, образува единно сраснало се цяло; ако е сключен заради зестрата или продължението на рода, то той се състои от свързани части; ако е само заради общото легло, се състои от самостоятелни части и такъв брак като правило се счита не за съвместен живот, а за преживяване под един покрив.
Плутарх
Има хора, които заради това, че няма с какво сериозно да се занимават, се хвърлят в обществените дела, превръщайки ги в своего рода занимания за прекарване на времето.
Плутарх
Човешкият род, затънал в консуматорство, би се превърнал в завод за отпадъци.
Слава Севрюкова
Наистина, човешкият род е готов да се лиши от всичко каквото и да е, но не и от глас и реч; в това е едно от неизмеримите му богатства.
Дион Хрисостом
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща