Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оптимист" - страница 4
Обичам да бъда оптимист, но ми се иска да бъда и реалист.
Том Пети
Песимистите обикновено са прави, а оптимистите обикновено грешат, но всички големи промени са извършени от оптимистите.
Томас Фрийдман
И какво съм аз? Предполагам, че бих се нарекъл трезв оптимист... Ако не сте трезви относно мащаба на предизвикателството, тогава не обръщате внимание. Но ако не сте оптимист, нямате шанс да генерирате вида масово движение, необходимо за постигане на необходимия мащаб.
Томас Фрийдман
Склонен съм да бъда истински оптимист, защото просто намирам, че песимизмът е снизхождение, а отчаянието е вид обида за въображението. И знаете, че баща ми винаги е казвал, просто направете това, което трябва, и след това попитайте дали е възможно или допустимо.
Уейд Дейвис
Трябва да бъдете оптимисти. Все още имам съмнения и конфликти, но най-важното е, вярвам в бъдещето.
Франк Гери
- Били ли сте някога оптимист? - Понякога. Но тогава се събуждам.
Мира Грант
Пазарът е махало, което вечно се люлее между неустойчивия оптимизъм (който прави акциите твърде скъпи) и неоправдания песимизъм (който ги прави твърде евтини). Интелигентният инвеститор е реалист, който продава на оптимисти и купува от песимисти.
Бенджамин Греъм
Безкористните са оптимисти, понеже те винаги считат, че хората се движат от благи намерения, и затова, встъпват в ролята на ръководители, мениджъри и наставници, склонни да виждат талант във всеки без изключения. Стандартно даващите гледат на хората като на потенциални звезди.
Адам Грант
Песимистите са добре информирани оптимисти.
Бернар Вербер
Средно жените са склонни да осъзнават по-добре своите емоции, да проявяват повече съпричастност и да са по-умели междуличностно. Мъжете, от друга страна, са по-уверени в себе си и оптимисти, адаптират се по-лесно и се справят по-добре със стреса.
Даниъл Голман
В края на 2000 повечето инвеститори бяха оптимисти, че връщането към бързи печалби не може да бъде далеч.
Алекс Беренсън
Аз съм генетичен оптимист.
Джеф Безос
Обичам да мисля за хората си като неми оптимисти - оставете слона на мира и в крайна сметка, може би с помощта на няколко мимози, той ще изчезне от стаята по собствено желание.
Джули Бъксбаум
Всичко ценно е запазено в нас и следата от добри неща остава неизличима. Аз съм неотменим оптимист. Дори тъжен, дори погром, нищо не може да унищожи това, което ни беше скъпо и това, което пазим в сърцата си. ... Преди всичко трябва да победим всички наши обстоятелства и драми в сърцето си, тоест в себе си.
Дъглас Смит
Песимистите са токсични. Обичам оптимистите - и под това нямам предвид хората, които не са в състояние да видят предизвикателства. Оптимистите са ориентирани към решения.
Иванка Тръмп
Работливите мъже и жени в тази страна се идентифицират с баща ми. Той е жилав и е постоянен. Той е честен и е истински. Той е оптимист и е безмилостен вярващ в Америка и целия й потенциал. Той обича семейството си и обича страната си със сърцето и душата си.
Иванка Тръмп
Всичко трябваше да се случи бързо сега, преди тя да промени решението си. Преди отново да се почувства оптимист. Хората, полудепресирани, винаги се притесняват, че надеждата ще ги хване неподготвени и цялото това отчаяние ще отиде на вятъра.
Йов Блум
Аз съм упорит оптимист: роден съм оптимист и ще остана оптимист.
Кофи Анан
На оптимиста не са му необходими причини, а на песимиста – следствия.
Валентина Беднова
Предпазливият оптимист вярва, че ще доживее до светлото бъдеще; непредпазливият – че ще го преживее.
Валентин Домил
Смейте се до просълзяване! Важи и за оптимисти, и за песимисти. (510)
Станислав Йежи Лец
Песимистите управляват света... на оптимистите.
Роман Гожелски
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща