Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оптимист" - страница 3
Оптимист съм, даже когато се касае за Русия.
Джон Маккейн
Аз съм сериозна оптимистка. Произхождам от страна, в която нямате какво да се надявате и затова винаги трябва да сте оптимист.
Лейма Гбоуи
Оптимистът вярва, че ние живеем в най-добрия от световете. Песимистът се страхува, че е точно така.
Михаил Жванецки
Оптимист - това е човек, който точно знае, до колко лош може да бъде света; а песимиста отрива това отново всяко утро.
Питър Устинов
Мъдрият човек винаги е убеден оптимист.
Андрю Карнеги
Не съм оптимист; Аз съм затворник на надеждата.
Дезмънд Туту
Оптимист - това е човек, който, счупвайки крак, се радва, че не е счупил шия.
Еван Езар
Като правило, всички интриганти са оптимисти...
Литън Стрейчи
Песимистът се опира на миналия опит, оптимистът на бъдещия, а прагматикът - на своя.
Валентина Беднова
И как да не съм оптимист! Враговете ми се оказаха тъкмо такива свине, каквито предполагах, че са.
Станислав Йежи Лец
Ако сте били оптимистичен тийнейджър, тогава ще бъдете оптимист на 80. Реакциите на хората към лоши събития са силно стабилни в продължение на половин век или повече.
Мартин Селигман
Оптимистите обикновено смятат, че добрите неща ще продължат дълго време и ще имат благоприятен ефект върху всичко, което правят. И смятат, че лошите неща са изолирани: няма да продължат твърде дълго и няма да засегнат други части от живота.
Мартин Селигман
Когато чуе скърцане на врата, оптимистът смята, че тя се отваря, а песимистът смята, че се затваря.
Матийо Рикар
Песимист е добре информиран оптимист.
Мейсън Крос
Вдъхновявам се от жените, които срещам навсякъде, където отида. Те трябва да работят толкова усърдно, само за да са сигурни, че семействата им оцеляват, но някак си остават оптимисти и правят всичко по силите си, за да направят бъдещето по-добро от миналото.
Мелинда Гейтс
Аз лично не мисля за себе си нито за оптимист, нито за песимист.
Ник Бостром
Латинска Америка не е постигнала развитието, което заслужава... Не съм оптимист за цяла Латинска Америка, не само за Централна Америка.
Оскар Ариас Санчес
Визията включва оптимизъм и надежда. Песимистът вижда трудности във всяка възможност. Оптимистът вижда възможност във всяка трудност.
Осуалд Сандърс
Нито мафията, нито Вегас не биха могли да съществуват, ако повечето хора не бяха оптимисти.
Роджър Ебърт
Изисква се много сила, за да бъдеш оптимист.
Рут Райшил
Песимистът вижда само тунела; оптимистът вижда светлината в края на тунела; реалистът вижда тунела и светлината - и следващия тунел.
Сидни Харис
Ядрената война е неизбежна, твърдят песимистите; Ядрената война е невъзможна, твърдят оптимистите; Ядрената война е неизбежна, освен ако не я направим невъзможна, твърдят реалистите.
Сидни Харис
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща