Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оптимист" - страница 2
Оптимистът вижда розата, а не тръните й; песимистът се взира в тръните, без да обръща внимание на розата.
Джубран Халил Джубран
Песимиста вижда проблем във всяка задача. Оптимиста вижда задача във всеки проблем.
Ким Катрал
Винаги оставайте оптимисти. Трябва да сте професионалисти и да работите по начина, по който можете. Трудната работа е ключът към успеха.
Кристиано Роналдо
Истинският оптимист не само очаква най-доброто да се случи, но работи, за да се случи най-доброто. Истинският оптимист не само гледа от светлата страна, но тренира всяка сила, която е в него, за да произвежда все повече и повече яркост в живота си...
Крисчън Ларсън
Песимистът чака по-добри времена и очаква да продължи да чака; оптимистът работи с най-доброто, което е под ръка сега, и продължава да създава по-добри времена.
Крисчън Ларсън
Оставете оптимистите да управляват света.
Лорин Хил
Песимистът получава само приятни изненади, а оптимистът – само неприятни.
Рекс Стаут
Аз съм оптимист. Всеки, който е заинтересован от бъдещето, трябва да бъде. В противен случай просто трябва да се застреля.
Артър Кларк
Всичко съществуващо е разумно; аз съм бил и ще бъда оптимист!
Сьорен Киркегор
Естествено съм оптимист, но моята основа за надежда се корени в разбирането ми за човешката природа.
Ал Гор
Живота на оптимистите е пълен с изненади.
Константин Мелихан
Оптимист: човек утвърждаващ, че бутилката е наполовина пълна, когато в крайна сметка тя е наполовина празна.
Леонард Луис Левинсън
Където и да ме отведе историята ми, колкото и тъмна и трудна да е темата, винаги има някаква надежда и изкупление, не защото читателите харесват щастливия край, а защото съм оптимист по душа. Знам, че слънцето ще изгрее сутрин, че има светлина в края на всеки тунел.
Майкъл Морпурго
Простата причина, поради която харесвам всяка идея, е, че съм оптимист.
Марк Рандолф
Моята собствена природа витае между невротичен и параноичен. Разработих навика мислено да изброявам неща, които ме карат да съм оптимист за бъдещето. Правя го всеки ден.
Марта Бек
Аз не съм песимист! Аз съм измръзнал, уморен, гладен оптимист.
Олга Громико
Казват, че оптимиста вярва в съмнителното бъдеще и че песимиста винаги е прав, но не получава удоволствие от това. Това ми е работата - да бъдем оптимист, въпреки че песимиста разполага с повече информация.
Робърт Дауни Джуниър
Хората, склонни към радостно очакване, умели да получават удоволствие от гледането напред и да си представят бъдещи щастливи събития, са особено склонни да бъдат оптимисти и да изпитват интензивни емоции.
Соня Любомирски
По природа не съм оптимист, макар че се опитвам да се държа така, сякаш съм.
Хауърд Гарднър
Не се страхувай от своя песимизъм. Ти ще видиш, че в крайна сметка си бил оптимист.
Веслав Брудзински
Когато човечеството вече не произвежда на света щастливи хора, то започва да произвежда оптимисти.
Гилбърт Кийт Честъртън
Хората, които са оптимисти, възприемат провала като нещо, което може да се промени, за да успеят следващия път, докато песимистите поемат вината за провала, приписвайки го на някаква характеристика, която са безпомощни да променят.
Даниъл Голман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща