Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оптимист"
Силните имат право да бъдат оптимисти.
Хайнрих Ман
Човекът който е станал песимист до 48 години, знае твърде много; човекът който остава оптимист след 48, знае твърде малко.
Марк Твен
Оптимистът стои до полунощ, за да види Новата година. Песимистът остава да се убеди, че старата година си е тръгнала.
Бил Вон
Дяволът е голям оптимист, ако мисли, че хората могат да се влошат още.
Карл Краус
Оптимистът мисли, че живеем във възможно най-добрия свят, а песимистът знае това.
Робърт Опенхаймер
Оптимистът вярва, че ние живеем в най-добрия от всички възможни светове. Песимистът се опасява, че това може да се окаже истина.
Джеймс Бранч Кейбъл
В наши дни, за да бъдеш оптимист, трябва да бъдеш ужасен циник.
Милан Кундера
Ако искаш да станеш оптимист и да разбереш живота, то престани да вярваш в това, което се говори и пише, а сам наблюдавай и вниквай.
Антон Чехов
Светът принадлежи на оптимистите. Песимистите са само зрители!
Франсоа Гизо
Песимист е човек, който си създава трудности от своите възможности, а оптимист е този, който си създава възможности от своите трудности.
Хари С. Труман
За оптимиста живота - не е проблем, а решение.
Марсел Паньол
Можете да направите всичко, което мислите, че можете. Това знание е буквално дар от боговете, защото чрез него можете да разрешите всеки човешки проблем. Това трябва да ви направи неизлечим оптимист. Това е отворената врата.
Робърт Колиър
Оптимист - това е бивш песимист, на който джобовете са пълни с пари, стомаха работи превъзходно, а жена му е излязла в града.
Хелън Роулънд
Заслуга за обществото имат както оптимистите, така и песимистите. Оптимистът, например, е измислил самолета, а песимистът - парашута.
Джордж Бърнард Шоу
Комунистите са последните оптимисти.
Надин Гордимър
Песимистът е човек, слушал твърде много оптимисти.
Дон Маркис
Традиционалистите са песимисти за бъдещето и оптимисти за миналото.
Луис Мъмфорд
Достигнал съм до извода, че оптимистът счита всички за добри, освен песимиста, а песимиста счита за лоши всички, освен него самият.
Гилбърт Кийт Честъртън
Ами, нали знаете, аз съм вечен оптимист.
Арнолд Шварценегер
Каква е разликата между оптимист и песимист? Оптимистът се смее, за да забрави, а песимистът забравя да се смее.
Том Боде
Аз съм щастливо женен мъж и мисля, че за да се ожениш, трябва да си оптимист.
Патрик Марбър
Аз съм песимист в моите наблюдения, но съм оптимист в действията си.
Антонио Грамши
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща