Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Механизъм" - страница 4
Намираме се в ерата на хронична несигурност и нарастващи неравенства. В този контекст трябва да имаме нови механизми за разпределение на доходите, които дават на хората чувство за сигурност.
Гай Стендинг
Никой от нас не вижда историята напълно; никой от нас не е достатъчно наясно как механизмите на настоящия момент изключват възможностите на другите да живеят напълно единствения си живот.
Гарт Грийнуел
Той обясни, че елементите на поведението му пред медиите са необходимо зло: жизненоважно зъбно колело в психологическия механизъм, с който той печели футболни мачове.
Гийем Балаге
Механизмът на сътрудничество може да бъде обобщен по следния начин: обменът на уязвимост, който ние естествено сме склонни да избягваме, е пътят, по който се изгражда доверителното сътрудничество.
Даниел Койл
Както при правителствените провали, които направиха възможно 11 септември, пренебрегването на предотвратяването на катастрофата от 2008 година беше грях на пропуск - по-малко резултат от дерегулация сама по себе си, отколкото от недоверие във финансовото регулиране като легитимен механизъм.
Джейкъб Уайсбърг
Вие, сержант, сте предавката, което трябва да задвижва този механизъм.
Джеймс Деларги
Надеждата е психологически механизъм, който не се влияе от външните реалности.
Джийн Улф
Двата основни механизма за контрол на човека - религията и банковото дело - за първи път са формирани в древен Шумер, наследство на боговете Анунаки, според някои.
Джим Марс
Мотивацията и вдъхновението енергизират хората, не като ги тласкат в правилната посока, както правят контролните механизми, а чрез задоволяване на основните човешки нужди за постижения, чувство за принадлежност, признание, самочувствие, чувство за контрол над живота на човека и способността да отговарят на нечии идеали. Подобни чувства ни докосват дълбоко и предизвикват мощен отговор.
Джон П. Котър
Механизмът на насилие е това, което унищожава жените, контролира жените, намалява жените и ги държи на така нареченото им място.
Ева Енслър
По същество капиталистическите системи са механизъм, чрез който икономиките могат да генерират растеж на знанието - с много несигурност в процеса, поради непълнотата на знанието.
Едмунд Фелпс
Никой никога не се мисли за ужасен, дори хора, които всъщност са. Това е някакъв механизъм за оцеляване.
Емили Сейнт Джон Мандел
Теорията за проектирането на механизмите може да се разглежда като "инженерна" страна на икономическата теория.
Ерик Маскин
Повече от очевидно е, че някои от икономистите от миналото са разбирали много по-добре механизмите на богатство и бедност, отколкото ние сега.
Ерик Райнерт
На грешките аз гледам от философска гледна точка. Ние не сме роботи, а не добре утвърден механизъм, всеки прави грешки, включително и аз, и не обвинявам никого.
Икер Касиляс
Мисля, че да имаш въображаеми приятели е невероятен механизъм за справяне. Това е доста прекрасно и има много смисъл за мен.
Катрин Апългейт
Сега живеем в напълно дигитализиран свят и напълно глобализиран свят, така че трябва да намерим някои нови механизми и ценности, за да се справим с този постдигитализиран и постглобализиран свят.
Клаус Шваб
При птиците съществува екстатичен механизъм, който ги кара да летят нагоре въпреки червеите.
Лорънс Ферлингети
Гръцкото образование: Механизъм за масово насилствено захранване със знания, задвижван от неуки, сковани и лошо платени преподаватели.
Никос Диму
Но което е истина, истина е – границите на нашата свобода през цялото време се търкат – пораждайки понякога искри – о границите на чуждата свобода. В случаи като тези са безсилни и етическите, и дори юридическите механизми. В случаи като тези се налага да се опираш на собствената нравствена и естетическа интуиция. И на опита, разбира се. Но опита на свободата едва ли можем да си го представим без самата свобода.
Лев Рубинщейн
Отговорът ми е - каза Фрост, - че не знам. Навярно не е Бог, какъвто Вие имате предвид. Не в стария издялан от дърво белобрад старец, а в едно висше същество - в такъв Бог вярвам. Защото аз усещам, че във Вселената има някаква сила и власт. Тя е твърде подредена, за да бъде безконтролна и безстопанствена. Като погледнем на този ред, на това равновесие - от механизма на атома на едната страна на везните и законите в природата на другата, не може да не усетим и разберем, че тук има някаква контролираща и направляваща сила.
Клифърд Саймък
Цената на една картина не се определя нито от художника, нито от галериста – тя се формира от пазара и от колекционерите. Моето желание е да работя за максимално високи цени, но няма как. Моментната стойност на дадена творба е такава, след няколко месеца тя рязко се качва – такъв е пазарният механизъм, на който се подчиняват и аукционите. Днес вие ще купите Дечко Узунов за 300 лева, но след пет месеца ще дойдете при мен и ще поискате 1200, аз ще я продам на търг за толкова и вие ще спечелите – това си е просто борса.
Павел Тодоров
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща