Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Космос"
Само след един поглед върху тази планета, всеки посетител от открития космос би казал: "Искам да видя управителя."
Уилям Бъроуз
Космосът е вътре в нас, ние сме направени от звездно вещество, ние - това е способът, с който Космосът познава себе си.
Карл Сейгън
Езикът е вирус от открития космос.
Уилям Бъроуз
Какво по-очарователно от откриването на живота, който еволюира изцяло независимо от живота тук на Земята? На много хора би им било приятно да научат, че не сме съвсем сами в този обширен студен космос. Но се надявам, че нашите сонди Марс няма да открият нищо. Би било добра новина, ако открием, че Марс е напълно стерилен. Мъртви скали и безжизнени пясъци биха повдигнали духа ми.
Ник Бостром
Да поддържаш тялото си здраво е израз на благодарност към целия космос - дърветата, облаците, всичко.
Тик Нят Хан
Митология, наука, изследването на космоса, това са теми, които ме очароваха от ранното ми детство. И те винаги бяха някак свързани с музиката, която пиша.
Вангелис
Можете да намерите целия космос, дебнещ в най-малко забележителните му обекти.
Вислава Шимборска
Под властта на свещениците нашата земя стана аскетична планета; мизерна бърлога, която се грижи за космоса, обитавана от недоволни и арогантни създания, отвратени от живота, отвратени от глобуса си като долина на сълзите и които в своята завист и омраза към красотата и радостта си нанесоха възможно най-много вреда.
Георг Брандес
Работата ми в Масачузетския технологичен институт беше фокусирана върху това, което можем да изградим в космоса, след като в орбита имахме евтин космически транспорт и индустриални съоръжения. И това доведе до различни видове работа в космическото развитие.
Ерик Дрекслер
Смъртта е формата на разплата с космоса за чудесния разкош да бъдеш жив.
Рей Бредбъри
Ние сме покорили открития космос, но не и вътрешният свят.
Джордж Карлин
Когато космосът се събуди, ако изобщо се случи, тя ще открие, че не е единствената любима на своя създател, а просто малко балонче в безкрайния и бездънен океан на битието.
Олаф Стейпълдън
Аз съм в достатъчна степен мистик, че да повярвам, че някакви свръхсъщества направляват раса, съществуващи в тази част от космоса, към едно велико съвършенство.
Хал Клемънт
Да бъдеш първи в космоса, да си в един в безпрецедентен дуел с природата - възможно ли е да мечтаеш за повече.
Юрий Гагарин
В космоса нищо не се губи.
Станислав Лем
Няма да има космически диалог. В космоса са възможни само монолози.
Станислав Лем
Красотата на космоса е не само единството на разнообразието, но и разнообразието на единството.
Умберто Еко
От СССР е по-лесно да излезеш в космоса, от колкото зад граница.
Константин Мелихан
Човешкият мозък е най-сложният физически обект, познат ни в целия космос.
Оуен Джинджърич
Отнема известно време, за да овладеете изкуството да се излежавате на хамак. Отначало можех да се справя само с около пет минути, преди да си помисля, че трябва да изляза и да отида да помогна на дете да се научи да плува или нещо подобно. Но след като наблюдавах способността на мексиканците да се взират в космоса часове наред, реших да приложа малко подходяща практика.
Том Ходжкинсън
Те са чували за космоса, но все още не вярват в него.
Фриц Лейбър
Според инфлацията, повече от 100 милиарда галактики, искрящи в космоса като небесни диаманти, не са нищо друго, освен квантовата механика, писана в небето. За мен тази реализация е едно от най-големите чудеса на съвременната научна епоха.
Брайън Грийн
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща