Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Суета" - страница 2
Любов - тя пречиства, възнася на небесата, издига те над всичко - над страховете, над суетата, над проблемите, над всичко... Тя дарява свобода и щастие. Това е причината, поради която всички ние трябва да сме тук.
Бритни Спиърс
Суетата е моят любим грях.
Ал Пачино
Аз съм абсолютно лишен от суета. Няма нищо по-глупаво от успеха. Не можете да бягате 100 метра за 9,9 секунди при всяко бягане.
Жерар Депардийо
Мисля, че Бог ни даде смях като балсам за измиване на раните от собствените ни гафове, като шина за поправяне на костите, които чупим в нашата прибързаност или суета.
Марк Бюканан
Ако не разгледаме и не анализираме въпроса какво представлява истинският страх от Бога и какви са неговите разклонения, как ще го придобием и как ще избягаме от светската суета, която кара сърцата ни да го забравят? Няма ли да бъде забравено и изгубено, въпреки че осъзнаваме необходимостта от него? Любовта към Бога също – ако не положим усилия да я внедрим в сърцата си, като използваме всички средства, които ни насочват към нея, как ще съществува тя в нас?
Моше Хаим Луцато Рамхал
Най-сигурният лек за суетата е самотата.
Том Улф
Ласкателството е фалшива монета, която се използва само от нашата суета.
Франсоа дьо Ларошфуко
Достигнах ерата на самопознанието, така че не знам нищо. Хората, които твърдят, че знаят нещо, са отговорни за по-голямата част от суетата в света.
Вислава Шимборска
При условие, че човек не е луд, той може да бъде излекуван глупост освен от суетата.
Жан-Жак Русо
Има много други средства, които обещават предузнаването на бъдещите неща: освен издигането и заклинанието на заминалите призраци, конференцията също с фамилиарни и адски духове. И всичко това се разбра в наши дни, че не е по-добро от суета и фалшиви илюзии.
Плиний Стари
...големият двигател на младостта е суетата.
Марсел Паньол
Суета - това е гордостта на другите хора.
Саша Гитри
И киното, и живота - това е просто голям панаир на суетата.
Скарлет Йохансон
Като актьор предпочитам малък екип, по-малко контрол и суета и повече свобода за себеизразяване.
Джон Траволта
И ако живота е такава суета, защо да се борим?
Кен Киси
Луксът на възрастта беше отказването от суетата.
Колъм Маккан
Войната беше за суета, каза той. Ставаше дума за старци, които вече не можеха да се гледат в огледалото и затова изпратиха младите да умрат. Беше суетна среща. Те искаха просто - мразете врага си, без да знаете нищо за него.
Колъм Маккан
Суетата ни прави приказливи, а гордостта - мълчаливи.
Артур Шопенхауер
Гордостта и суетата не прощават на дружбата за това, че е научила тяхната слабост.
Шарл дьо Сент-Евремон
Къщата не изнервя никой. Това кара всички жени да изпадат в истерия. Всички женски страсти са затворени там. Цялата хипохондрия, цялата суета и след като изсмуче цялата кръв на жената, тя се превръща в мекото място за почивка на мъжа.
Мария Полидури
Политиката е заплитане от интриги, завист, предателство, корист и суета.
Машадо де Асис
Нашата суета ни кара да мислим, че това, което е част от нашия свят днес, трябва да бъде стабилно и сигурно.
Норман Дейвис
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща