Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мениджър" - страница 4
Най-големите страхливци са мениджърите, които не позволяват на хората да знаят къде стоят.
Джак Уелч
Мениджърите могат да губят много време в началото на криза, като отричат, че нещо се е объркало. Пропуснете тази стъпка.
Джак Уелч
Този подход изглежда напълно изостанал за традиционните мениджъри, на които през целия им живот се казва, че конкурентно предимство в производството се получава чрез автоматизиране, свързване и ускоряване на масивни машини за увеличаване на производителността и премахване на пряката работна ръка.
Джеймс Уомак
За повечето мениджъри е трудно дори да видят потока на стойността и следователно да схванат стойността на потока.
Джеймс Уомак
Каквото и да е искането на мениджъра, трябва не само да го изпълните, но и да направите малко повече и по-рано от очакваното, влагайки душата и вдъхновението си в тази работа.
Джефри Дж. Фокс
Ако мениджърите знаеха колко дълбоко тяхното поведение може да повлияе на мозъчната функция - независимо дали трупат твърде много работа върху някого или му крещят за "мотивационни цели", те биха се отказали да го правят.
Джон Медина
Особено важно е мениджърите да знаят за невропластичността - най-голямото откритие в неврологията през последните 20 години. То се отнася до факта, че мозъкът е забележително пластичен. Той може да расте и да се променя към по-добро през целия живот. Всъщност "пластичността" означава способността на мозъка да расте и да се променя през целия живот.
Едуард Халоуел
Мисля, че много мениджъри, с които се срещаме, приемат много сериозно ролята си на лидери и правят много за хората си. И се опитват да усъвършенстват уменията си, като четат книги и посещават обучение. Но отново проблемът номер едно е, че сме заети. Склонни сме да забравяме, че колективно можем да постигнем повече, отколкото бихме могли да направим сами, и имаме нужда нашите хора да се чувстват част от положителна, продуктивна култура.
Ейдриън Гостик
Мениджърите се фокусират върху краткосрочните цели спрямо възможностите или предизвикателствата, които идват по пътя.
Ейдриън Гостик
Необходими са ви само няколко ключови членове на екипа, за да започнете - адвокат, счетоводител, брокер на недвижими имоти и мениджър на имоти.
Кен Макелрой
Това е една от дилемите на иноватора: Следването на максимата, че добрите мениджъри трябва да се държат близо до клиентите си, понякога може да бъде фатална грешка.
Клейтън Кристенсен
Мениджърите, които се изправят срещу разрушителната технологична промяна, трябва да бъдат лидери, а не последователи в комерсиализирането на разрушителни технологии.
Клейтън Кристенсен
Всеки добър лидер е отчасти мениджър и всеки добър мениджър е отчасти лидер.
Кондолиза Райс
Мисля, че твърде много пъти бизнесът е бил разглеждан като действащ в тесния си личен интерес, а не по същество да допринася по-широко за обществото. Мисля, че много от това е неволно; Не мисля, че много мениджъри умишлено се опитват да бъдат неетични или не се опитват да бъдат чувствителни към социалните нужди.
Майкъл Портър
Риск мениджъри и инвестиционни банкери и всъщност всички видове инвеститори поеха по-голям риск, отколкото очакваха. Така че имаше провал в управлението на риска. Имаше неуспех да се признае колко голям риск има в някои от тези ценни книжа, които хората купуваха.
Робърт Енгъл
Мениджърите (също) трябва да бъдат лоялни към подчинените си и трябва да са сигурни, че подчинените напълно разбират лоялността им. Никога не пренебрегвайте доверието на подчинените като изкупителна жертва. Никога не експлоатирайте хората си, от които зависите и не им давайте дори слаб намек, че са използвани, мамени или че към тях се е проявявало някакъв друг вид лошо отношение.
Алън Акселрод
Няма бизнес, фирма или организация, които да са по-добри от хората, които работят в тях, които изпълняват директивите на мениджмънта. Това е просто – толкова просто, че лесно може да се забрави. Често пъти мениджърите мислят за бизнеса само като за продуктите, които произвеждат. Мислите, че сте в бизнеса с обувки? Помислете отново. Вие сте в бизнеса с хора – в бизнеса с наемане, обучение и управление на хората, които правят обувки. Обувките са вторичен продукт от бизнеса с хората. Продуктът са хората.
Алън Акселрод
Ефективният мениджър трябва да започва един проект с ясната представа колко време и ресурси да вложи в определен подход към осъществяването му. Той трябва да знае какво да очаква след определено време. Трябва да има определен стандарт, по който да измерва процеса.
Алън Акселрод
Насочете (като мениджъри – бел.цит.) вниманието си към хората, а не върху продуктите, продажбите или каквото и да произвежда организацията ви. За да прави това, което прави, и да създава това, което създава, вашата организация трябва първо да мотивира хората и да ги държи постоянно мотивирани. Това е вашата работа номер едно като мениджър.
Алън Акселрод
Не можете съществено да се противопоставите на промяната. Често работата на мениджъра е да ръководи промяната, да води продуктивно организацията си през нея. Това често пъти включва и сблъсък със страховете на членовете на вашата организация. Посрещнете тези страхове, но обяснете, че промяната е даденост и не може да бъде избегната. Нещо повече: тя трябва да бъде използвана с всичките й предимства.
Алън Акселрод
"Преди 15 години реших, че има бяло поле в шаха. Че не е развит в професионален план, че са необходими мениджъри, които да го промотират. И си казах защо не -имам всички предпоставки. Разбирам играта, говоря няколко езика, имам известен опит и другото бе въпрос на време. И смятам, че вече съм професионалист на високо ниво." - на въпрос как е попаднал в мениджърския бизнес, в интервю за Агенция "Фокус", 17.10.2005 г.
Силвио Данаилов
Аз определено не съм най-добрият мениджър в бизнеса, но със сигурност съм в топ 1.
Брайън Клъф
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща