Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мениджър"
Мениджърът е отговорен за прилагането и изпълнението на знанието.
Питър Дракър
Най-добрият изпълнителен мениджър е този, който има достатъчно разум да си подбере добри хора, които да правят това, което той иска да правят, и достатъчно самоконтрол, за да се въздържа да не се меси, докато те го правят.
Теодор Рузвелт
Стратегическото планиране не е стратегическо мислене. Наистина стратегическото планиране често разваля стратегическото мислене, карайки мениджърите да бъркат реалната визия с манипулирането на числа.
Хенри Минцбърг
Аз съм чувствителен писател, актьор и режисьор. Приказките за бизнес ме отблъскват. Ако искате да говорите за бизнес, обърнете съм моя противен личен мениджър.
Силвестър Сталоун
Като писател, аз не съм богиня на вселените, които създавам. Аз съм най-много сценичен мениджър на изобилните дарове, които извират от рога на изобилието, което означава, че има източник, който е толкова сладък, прощаващ и щедър, че се моля всеки ден този източник да бъде моят водач.
Ребека Уелс
Точно както не бихте позволили на колега служител да открадне офис оборудване на стойност 2000 долара, не бива да позволявате на никого да се отдалечава с времето на своите колеги мениджъри.
Андрю Гроув
В бизнеса принципът 80/20 стои зад всяка иновация, всяка допълнителна стойност. Това е предприемачески принцип, формула за създаване на стойност, използвана не само от предприемачите, но и от повечето мениджъри и организации.
Ричард Кош
Но мисля, че финалът на Шампионската лига поставя огромен натиск върху всеки играч и мениджъра, но ние се наслаждаваме на напрежението и се надяваме, че можем да отидем там и да го спечелим.
Стивън Джерард
Създаването на стратегия трябва да функционира отвъд рамките, за да насърчи неформалното обучение, което създава нови перспективи и нови комбинации... След като мениджърите разберат това, те могат да избегнат други скъпи злополуки, причинени от прилагането на формални техники, без преценка и интуиция, за решаване на проблеми.
Хенри Минцбърг
За мен беше чест и привилегия да имах шанса да се върна във футболния клуб Ливърпул като мениджър.
Кени Далглиш
Любов е, тогава когато искаш да пееш ден и нощ. Без хонорар или мениджър.
Франк Синатра
Никога не съм се виждал като мениджър. Като мениджър трябва да влагате цялото си време в работата, а това би било трудно за мен.
Денис Бергкамп
Мениджърите, които не ръководят, са доста обезсърчаващи, но лидерите, които не менажират, не знаят какво се случва. Това е фалшива раздяла, която хората правят между двамата.
Хенри Минцбърг
По принцип управлението е свързано с повлияване на действията. Управлението е свързано с подпомагане на организации и звена да свършат нещата, което означава действие. Понякога мениджърите управляват действията директно. Борят се с пожари. Те управляват проекти. Те договарят договори.
Хенри Минцбърг
Можете да преподавате всякакви неща, които подобряват практиката на управление с хора, които са мениджъри. Това, което не можете да направите, е да преподавате управление на някой, който не е мениджър, както не можете да преподавате хирургия на някой, който не е хирург.
Хенри Минцбърг
Професионалните администратори - особено тези на по-високи нива - изпълняват ключови роли на границата на организацията, между професионалистите вътре и заинтересованите страни - правителства, асоциации на клиенти и т.н. - отвън. От една страна, от администраторите се очаква да защитават автономията на професионалистите, да ги "буферират" от външен натиск. От друга страна, от администраторите се очаква да ухажват тези външни лица да подкрепят организацията, както морално, така и финансово. По този начин външните роли на мениджъра - поддържане на контакти за връзка, действайки като фигурант и говорител в качеството на връзки с обществеността, преговаряйки с външни агенции - се очертават като основни в професионалната администрация.
Хенри Минцбърг
Трябва да имаме време да създадем строги правила, така че имуществото да не се продава от комунистическите мениджъри на ниска цена. Често получават плащания под масата, за да ги продадат на първия участник в търга. Това не създава обществена подкрепа за пазарна икономика.
Вацлав Клаус
Мениджърите са склонни да се отнасят към организациите, сякаш са безкрайно пластични. Те наемат и уволняват, обединяват, намаляват, прекратяват програми, добавят капацитет. Но има ограничения за промените, които организациите могат да поемат.
Кевин Кели
Мениджърът държи очите си на долната линия, лидерът – на хоризонта.
Уорън Бенис
Мениджърът разполага с малък периметър за оглед, лидерът има дългосрочна перспектива.
Уорън Бенис
Повечето мениджъри бяха обучени да бъдат нещото, което най-много презират - бюрократите.
Алвин Тофлър
Реинженерингът завладя въображението както на мениджърите, така и на акционерите, изпращайки корпорации на пътешествия на радикален бизнес редизайн, които вече са започнали да трансформират глобалната индустрия. И все пак, освен че им спечелва подобрения в бизнес представянето им, преминаването към организации, които са по-центрирани върху процесите, причинява фундаментални промени в корпоративния свят, промени, които бизнес лидерите едва сега започват да разбират. Какво ще бъде последното наследство на революциите?
Майкъл Хамър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща