Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Признание" - страница 2
Влюбените са като огледала - всеки ентусиазирано обмисля собственото си отражение. Колко сладки са първите проблясъци на признанието!
Ричард Олдингтън
Като бизнес посланик имам удоволствието да помогна както на новите, така и на утвърдените британски дизайнери да получат признанието, което заслужават на глобалната модна арена.
Тамара Мелън
Не мога да посоча нито един човек или инцидент, който промени живота ми, но признанието, че има определен световен ред, беше последователно. Това ми даде сили да правя нещата по моя начин. Открих вътрешна истина, към която се придържам.
Шари Арисон
Мисля, че трябва хората да те опознаят и признанието идва с времето.
Щефи Граф
Растенията, които произвеждат видения, могат да функционират - за онези от нас, които са наследили Новия световен ред на безплодния материализъм, откъснати от духовното ни наследство от злобна култура, която не ни дава нищо друго освен пепел - като талисмани на признание, които пробуждат умовете ни към реалността.
Даниел Пинчбек
Но нашето общество не дава на нетрадиционните форми на интелигентност еднакво признание, независимо колко би ни помогнало да се разбираме или наистина да обогатим живота си.
Джоан Д. Виндж
Бегачите са състезателни хора. Мисля, че някои може да се почувстват смаяни, че нямат повече признание. Мисля, че имат смисъл. В бягането няма да е задължително да бъдете забелязани само за да представите добри изпълнения.
Дийн Карнасис
Великите гении намират признание само след смъртта, понякога в други култури.
Лев Карсавин
Признанието за своята неспособност е големият урок, който извличаме. Не е ли по-добре да придобия доверието на другите хора към себе си с искреността на признанието, че нищо не зная, отколкото да мърморя някакви думи и да предизвиквам жалост с опитите си да обяснявам всичко? Този, който доброволно си признава незнанието на това, което не знае, ме подтиква да му вярвам за това, което се опитва да ми обяснява.
Дени Дидро
Мъжете са готови да рискуват живота си за признание и уважение.
Мери Кей Аш
Когато всички надежди за признание или чест са избледнели в далечния спомен, когато чистотата на сърцето срещне скръбта на ума, когато целият свят сякаш ходи в слепота и въпреки това човек работи, без да се уморява за това, което обича... само в този момент страстта е наистина разбрана.
Франц Шуберт
Отвореното общество се нарича отворено за усъвършенстване. Тя се основава на признанието, че хората имат различни виждания и интереси и че никой не притежава крайната истина.
Джордж Сорос
Единствените искрени признания - тези, които ние правим косвено: говорейки за другите.
Емил Чоран
Художникът трябва да се стреми произведенията му да заслужават признание, а не да го търси сам.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
- Това е признание в любов? - Не. В приятелство.
Агота Кристоф
След взаимно признание на горещата любов има само два пътя: първият води до удовлетворяване на желанията, вторият до разочарование; покоят е невъзможен.
Ан Фортие
Истинската любов не признава никакви признания и никакви обети.
Маргарита Валоа
Единствените хора, които могат да сключат мир, са страните в конфликта и както те са отговорни за конфликта и неговите последици, така трябва да им бъде дадена отговорност и признание за мира.
Марти Ахтисаари
Съвременният университет не съществува, само за да преподава... Той съществува и за да служи на демокрацията, на която е продукт и украшение... Университетът почива на обществената воля и на общественото признание.
Никълъс Мъри Бътлър
Истинската сигурност се крие в неограничената прегръдка на несигурността - в признанието, че никога не стоим на здрава земя и никога не можем.
Оливър Бъркман
Има много повече езици, отколкото си мислим: и човекът предава себе си по-често, отколкото желае. Как говорят нещата! - но слушателите са много малко, така че човек може да бърбори само в празнотата, когато излива своите признания: той пропилява своите "истини", както слънцето прави светлината си. - Не е ли по-скоро жалко, че празнотата няма уши?
Пиер Клосовски
Науката разкрива къде се крие религията. Там, където религията претендира да обяснява, тя всъщност прибягва до тавтология. Да се твърди, че "Бог го направи" не е нищо повече от признание за невежество, облечено измамно като обяснение.
Питър Аткинс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща