Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оптимизъм" - страница 2
Ако застъпвам предпазлив оптимизъм, това е не защото нямам вяра в бъдещето, а защото не искам да насърчавам сляпата вяра.
Аун Сан Су Чи
Аз отказвам да "погледна нагоре". Оптимизмът ме дразни. Това е извратено. Тъй като падането на човека, правилното му положение във вселената е една от мизериите.
Джон Кенеди Тул
Въобще не е въпрос на оптимизъм, а по-скоро на продължаване на вярата в продължаващия и буквално безкраен процес на еманципация и просветление, който според мен оформя и дава насока на интелектуалното призвание.
Едуард Саид
Оптимизмът е карикатура на надеждата.
Жилбер Сесброн
Кога се поражда песимизмът? Когато се срещнат два различни оптимизма.
Станислав Йежи Лец
Познавачите на жените рядко са склонни към оптимизъм.
Джордж Бърнард Шоу
Оптимизмът е стратегия. Ако вие не вярвате, че по-добро бъдеще е възможно, вие никога няма да направите крачка, която ще доведе до по-добро бъдеще. Ако вие считате, че няма надежда, няма и да има. Изборът е ваш.
Ноам Чомски
Чувството за хумор предполага наличие на някакъв минимален оптимизъм и печал едновременно.
Хайнрих Бьол
Позитивното мислене е схващането, че ако мислите добри мисли, нещата ще се получат добре. Оптимизмът е усещането да мислиш, че нещата ще бъдат наред и да бъдеш обнадежден.
Мартин Селигман
Оптимизмът е преди всичко мирис на живот!
Тонино Гуера
Песимизмът е характерна за младата възраст, а оптимизмът за зрялата.
Юрий Левитански
Когато повярваш, невъзможното става възможно. Това, в което вярвате, ще се превърне в истината. Вашият оптимизъм днес ще определи нивото ви на успех утре. Не гледайте на предизвикателствата си; погледнете нагоре и погледнете в бъдещето. Не се фокусирайте върху обстоятелствата си. Фокусирайте се върху правилните вярвания, които ще ви помогнат да изградите своя успех.
Джон Гордън
Понякога песимизмът или оптимизмът стават популярни и са заразителни.
Едуард Прескът
Когато растях в Ирак, имаше непрекъсната вяра в прогреса и голямо чувство на оптимизъм. Това беше момент на изграждане на нацията.
Заха Хадид
Започнах да се занимавам с голф след четиридесет, и не ми се нрави много, когато наричат това излишен оптимизъм.
Майкъл Фокс
Оптимизмът е психическо състояние, което способства подобряването в значителна степен на физическото състояние.
Ранди Пауш
Често неоправдания оптимизъм на едни става причина за оправдания песимизъм на други.
Борис Крутиер
Оптимизмът е отричане, така че се изправете пред фактите и продължете напред.
Дъглас Макартър
Оптимизмът е за мен безсмислен брътвеж на хора, под чиито плоски чела не се крие нищо друго освен думи. Оптимизмът е горчива подигравка към човечеството.
Артур Шопенхауер
С повече позитивни мисли и оптимизъм се живее по-леко.
Латинка Петрова
Така преливам от оптимизъм, че не мога да поема и капка повече.
Станислав Йежи Лец
Аз не съм песимист. Аз съм дълбоко убеден, че каузата на България не е загубена и бих желал да вдъхна във вас същата вяра, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, защото оптимизмът е извор на вяра и енергия, а българският народ има нужда в днешния момент от едното и от другото, за да търпи, да се надява и да действува...
Атанас Буров
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща