Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предположение" - страница 4
Изглежда вероятно, че Исус, бидейки млад мъж, научи малко иврит, но това е предположение. По-вероятно е Исус да е говорил малко гръцки, тъй като този език е доминирал в региона след завоеванията на Александър Велики през четвъртия век.
Джей Парини
Политическите предположения могат да останат постоянни за дълги периоди и след това да се променят много бързо.
Джейкъб Уайсбърг
Прозрения от мита, мечтите и интуицията, от погледите на невидима реалност и от многогодишната човешка мъдрост ни дават намеци и предположения за смисъла на живота и за какво сме тук. Молитвата, спазването, дисциплината, мисълта и действията са средствата, чрез които израстваме и намираме смисъл.
Джийн Шинода Болън
Дори ако знаете причините и предположенията, това не променя абсолютно нищо.
Джон Бойн
Биографът трябва да реши между забавянето до спирането на блатото от противоречиви възможности или смелото крачене по пътя на предположенията. Избирам втория курс и без да се отдръпвам, за да обсъждам всички алтернативи, разказвам историята така, както я виждам. Следващите осемнадесет месеца на Павел се развиха по следния начин, макар че тонът на увереност в моя разказ не трябва да прикрива, че някои от неговите изводи са ориентировъчни и спорни.
Джон Полък
Лесно е да се предположи, че само защото правите нещо в малки обеми, без да използвате много инструменти, че има почтеност и грижа - това е погрешно предположение.
Джони Айв
Предположението е пътешествие, което може да трае месеци, а понякога цял живот.
Джорджо Фалети
Всяка естетика, стара, или нова, или нова, задължително се основава на основното предположение, че хората трябва да укрепят, пречистят и усъвършенстват в себе си вроденото си желание за красота.
Дмитрий Иванович Писарев
Бъдете безупречни в словото си. Не приемайте нищо лично. Не правете предположения. Винаги правете всичко възможно.
Мигел Руис
Ние правим предположението, че всеки вижда живота така, както ние.
Мигел Руис
Старите идеи непрекъснато се избиват от нови факти. Няма нищо стабилно в заключенията на ума и е невъзможно някога да има такива, освен ако не смятаме, че Вселената е направена по мярка на човешкия ум, предположение, за което нищо в миналото не дава никакви гаранции.
Едит Хамилтън
Твърдението, че всеки човек убива нещото, което обича, му се стори диво предположение в сравнение с почти сигурността, че човек се превръща в нещо, което мрази.
Едуард Сейнт Обин
И защо всичко е толкова объркващо в отношенията между хората? Защо просто не можеш да отидеш и да обясниш всичко? Защо всичко се основава на догатки, на предположения? Защо хората не се разбират? И дори не искат да разберат. Защо тогава им се дават очи, уши, способност да говорят?
Елена Усачева
Времето е измерение на човешкото разбиране, предизвикателство към нашите предположения, въображение и способността ни да създаваме и, понякога, да прекъсваме връзките.
Зиауддин Сардар
Не бива да се правят повече предположения, отколкото са абсолютно необходими.
Иън Кернер
Вярата не е предположението, че нещо може да е истина, а увереността, че някой е там.
Митрополит Калистос Уеър
Предположението, че твърдо отхвърлянето на думите и изразите, които съществуват от векове, ще окажат много въздействие върху обществените нагласи е доста съмнително.
Кей Редфийлд Джеймисън
Икигай само потвърждава вашите интуитивни предположения, така че промените ще бъдат спокойни и скромни - като самия живот.
Кен Моги
Обичам науката. Мразя предположението, суеверието, преувеличението и фалшифицираните данни. Покажете ми изследванията, покажете ми резултатите, покажете ми заключенията - и след това ми покажете някои квалифицирани партньорски отзиви за всичко това.
Клер Лазебник
С течение на годините определени истории в историята на едно семейство се налагат. Те се предават от поколение на поколение, придобивайки съдържание и смисъл по пътя. Трябва да се научите да ги отсявате, като отделяте фактите от предположенията, вероятното от неправдоподобното. Ето какво знам: понякога най-малко правдоподобните истории са истинските.
Кристина Бейкър Клайн
Не винаги е възможно да се вземат решения, които да се базират върху пълно познаване на всички възможности на дадена ситуация. В такива случаи практиката ... е да се предположи най-лошият вариант и да бъдете подготвени за него. Възможно най-подвеждащото предположение се базира на неопределената дума "средно"...
Алън Акселрод
Основното заблуждение на човечеството се корени в предположението, че аз съм тук, а ти - там.
Хакун Ясутани
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща