Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кораб" - страница 2
Начинът, по който го виждам, да си мъртъв не е много далеч от това да си на круизен кораб. По-голямата част от времето си прекарвате в легнало положение по гръб. Мозъкът е изключен. Плътта започва да омеква. Нищо много ново не се случва и нищо не се очаква от вас.
Мери Роуч
Това е всичко, което имам. Нямам широкия, ярък фар на някакъв солиден стар фар, насочващ корабите безопасно към дома, покрай назъбените скали. Имам само тези малки проблясъци, които мигат и след това изгасват.
Ребека Уелс
Облаците всъщност не приличат на камили или ветроходни кораби или замъци в небето. Те са просто естествен процес по време на работа. Така също може би е животът ни.
Роджър Ебърт
Кандидат Обама обеща коренно да преобрази Америка и това е едно обещание, което той спази. Превръщането на блестящ град на хълма в потъващ кораб.
Сара Пейлин
Ако ви предложат място на ракетен кораб, не питайте какво място! Просто се качвай.
Шерил Сандбърг
Цялата земя е затрупана с пътища и цялото море е набраздено от следите на корабите, а над всички пътища и всички води непрекъснат поток от хора преминава нагоре и надолу - пътувайки, както се казва, за тяхно удоволствие. Чудя се какво излизат да видят?
Гертруд Бел
Неразказаната история има тежест, която може да ви потопи, сигурно като потънал кораб на дъното на океана.
Деб Калети
Това са пътуванията на звездния кораб Ентърпрайс. Неговата петгодишна мисия... смело да отиде там, където никой човек не е ходил преди.
Джийн Родънбери
Има две неща, на които не мога да устоя: едното е мюзикъли, а другото е космически кораб в беда. Но аз съм достатъчно умен, за да не комбинирам двете неща.
Джос Уедън
Къде е кавалерията, космическия кораб, взвода от спасители? Хвърлили са ни на тази плането, управлявана от измамни негодниц с повече от скромени умствени умения. Никакъв смисъл. Нито помен от добри намерения. Измамни, безполезни негодници.
Уилям Бъроуз
След като човечеството унищожи капитализма, то ще навлезе в епохата на мира и тогава вече няма да са му необходими войни. Тогава няма да има нужда от армии, военни кораби, бойни самолети и отровни вещества. Тогава човечеството во веки веков няма да види войни.
Мао Дзедунг
Любовта е непозната територия и ние всички плуваме към нея всеки на своя си кораб, и всеки от нас е капитан на собствения си кораб и води кораба по свой собствен път.
Михаил Пришвин
Цялото така наречено заместване на вноса не е просто преместване на производството в Русия, това е просто съвсем различно ниво на технология и в този смисъл това е елемент на развитие. Същото нещо, например, скоро ще завършим работата по двигатели за кораби на ВМС. Това има енергиен ефект за гражданското производство.
Владимир Путин
Безопасни са корабите, изтеглени на сушата.
Анахарсис
Душата живее в тялото подобно моряк на кораб.
Амос Оз
Много пъти съм пътешествала около света на златен въздушен кораб, крилете на който бяха книги и мечти.
О. Хенри
Хората никога не напускат потъващ кораб, докато не видят светлините на друг кораб да се приближава.
Бъкминстър Фулър
Първото и най-важно нещо е да знаете какво искате. Укрепвай любовта си към тази мачта и тогава ще имаш истински фар, който няма да позволи на кораба да се отклони на пътя към пристанището.
Алистър Кроули
Пияните шкипери разчитат на провидението. Но провидението понякога насочва кораба към скалите.
Джордж Бърнард Шоу
Държавите и армиите често приличат на кораби, на които именно големият им размер им пречи да плуват.
Клод Адриан Хелвеций
През колко промени трябва да преминете, преди да спрете да бъдете себе си? Колко дъски трябва да се сменят, за да се каже, че сте построили нов кораб?
Марк Бароуклиф
Когато пораснах, децата излизаха навън, играха по цял ден и измисляха неща. И аз и братята ми се преструвахме, че масата ни за пикник е кораб едно лято. Нашите велосипеди бяха коне, а дърветата бяха крепости. Превърнахме всичко на света във въображение.
Мери Поуп Озбърн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща