Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Психология" - страница 2
Логическите позитивисти никога не са взели предвид психологията в своята епистемология, но те потвърждават, че логическите същества и математическите същества не са нищо друго освен езикови структури.
Жан Пиаже
Нашият проблем от гледна точка на психологията и от гледна точка на генетичната епистемология е да обясним как се прави преходът от по-ниско ниво на знание към ниво, което се преценява като по-високо.
Жан Пиаже
Ако си ядосан, не навлизай в психологията на своята жена; защото ще кажеш твърде много верни неща.
Жан Ростан
Психологията е много по-голяма от просто медицината или поправянето на нездравословни неща. Става въпрос за образование, работа, брак - дори за спорт. Това, което искам да направя, е да видя психолози, които работят, за да помогнат на хората да изградят силни страни във всички тези области.
Мартин Селигман
Според мен, противозачатъчните таблетки са променили женската психология. Ако помислим за милионите жени, които ежедневно са приемали и приемат хормони, става ясно, че това не може да остане без следа. Аз наистина вярвам, че без таблетките феминизмът не би се развил до такъв абсурд.
Роман Полански
Обучен съм за психолог и мисля за всички човешки проблеми по отношение на психологията, неврологията, генетиката и еволюционната теория.
Хауърд Гарднър
Мисля, че всяка роля, която трябва да играете, не толкова преобразява, но обичам да го мисля като разбиране на психологията на друг герой.
Хюго Уивинг
Ако един филм всъщност не говори за това кои сме и какви са нашите психологии, вероятно всъщност не сме толкова заинтересовани от него.
Хюго Уивинг
Социалните медии са свързани със социологията и психологията повече от технологиите.
Брайън Солис
Психологията е много незадоволителна наука.
Волфганг Кьолер
Съществува социология на конете, както и психология. Най-очевидно е в света на конните надбягвания, където се събират много коне, където година след година, десетилетие след десетилетие те правят същото, доста просто нещо - бягат в състезания и се опитват да спечелят.
Джейн Смайли
Начинът, по който виждам астрологията, е като хранилище на мисълта и психологията. Система, която сме създали като култура като начин да направим нещата да означават неща.
Елинор Катън
Страхувам се, че родителският съвет да излезе от психологията на развитието е много скучен: обърнете внимание на децата си и ги обичайте.
Алисън Гопник
Влязох в психология, просто защото това правеше сестра ми, а аз израснах в семейство, което много приличаше да следваш стъпките на сестра си. Ходих в същото училище, в което тя отиде, завърших същата степен като тя... наистина не се интересувах от това, честно казано.
Лили Сингх
Психологията не обича да говори за зло. Обича да говори за лошо детство. Но аз много вярвам, че някои хора са зли и не е необходима мотивацията за злото.
Лора Шлезинджър
Икономиката е 50% психология.
Лудвиг Ерхард
Психологията не е неприлична мерзост.
Робърт Блох
...този законопроект ще изисква създаването на федерална полиция с огромни размери. Също така е честно да доведе до развитието на психология на "доносник" в големи области от нашия национален живот - съседи, шпиониращи съседи, работници, шпиониращи работници, бизнес, шпиониращ бизнесмени - дали тези, които биха тормозили своите съграждани за егоистични и тесни цели ще имат достатъчно стимули да го направят. Това, федералната полицейска сила, психология на "доносник", са отличителните белези на полицейската държава и ориентири в разрушаването на едно свободно общество.
Бари Голдуотър
Стигнах до извода, че митологията наистина е форма на археологическата психология. Митологията ви дава усещане за това, в какво хората вярват, от какво се страхуват.
Джордж Лукас
Социалната психология е установила, че колкото повече възнаграждавате хората за това, че са склонни да губят интерес към всичко, което трябва да направят, за да получат наградата.
Алфи Кон
...Великите народи няма да станат жертва на тази дребнава психология, защото те са велики народи и защото тяхното мерило е велико мерило.
Атанас Буров
Целта на Позитивната психология е да катализира промяната в психологията от загриженост само за поправянето на най-лошите неща в живота към изграждането на най-добрите качества в живота.
Мартин Селигман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща