Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Противник" - страница 2
Съпротивата не е периферен противник. Съпротивата възниква отвътре. То се самопоражда и самоувековечава. съпротивата е вътрешният враг.
Стивън Пресфийлд
Съединените щати понастоящем са толкова деморализирани и корумпирани, също като Франция и Англия, че е необходимо да се считат военен противник.
Рихард Валтер Даре
Трябва да действаме в тази кампания изключително активно. Само по този начин по-слабата страна може да се справи с по-силната; тя трябва да развива активна дейност там, където й липсва сила. Една отбранителна кампания може да бъде успешна само ако се провежда агресивно в подходящото време. Наполеон никога не е чакал неговият противник да се приготви, а го е удрял с първия възможен удар.
Стоунуол Джаксън
Войната не е нещо друго, а разширение на единоборството. Представете си схватка на двама борци. Всеки от тях се стреми с помощта на физическо насилие да принуди другия да изпълнява неговата воля; най-близката му цел е да съкруши противника и така да го направи неспособен за всякаква по-нататъшна съпротива.
Карл фон Клаузевиц
Докато противникът не е съкрушен, аз трябва да се опасявам, че той ще съкруши мен - следователно аз нямам власт над своите действия, защото противникът ми диктува законите по същия начин както и аз му ги диктувам на него.
Карл фон Клаузевиц
Раните, които сам си си нанесъл, винаги заздравяват по-бавно от тези, които ти е причинил противникът.
Джавахарлал Неру
Никога не трябва да си правим сметки с оглед очакваните грешки на противника, а да разчитаме само на собствената си готовност за война.
Тукидид
За да победите, трябва да срещнете основните сили на противника.
Карл фон Клаузевиц
Най-добрият начин да спечелиш доверието на противника е да си дадеш вид, че напълно му се доверяваш.
Морис Дрюон
Не трябва да се гордеем със случайните неудачи на противника. Увереност в себе си следва да изпитваме само тогава, когато надминем неговите планове.
Тукидид
Вярвам, че докато има изобилие, бедността е зло. Правителството принадлежи, където злото се нуждае от противник и има хора в беда.
Робърт Кенеди
Кличко беше действащ шампион в продължение на десетилетие и смятан от мнозина за един от най-великите в тежка категория на всички времена. Никога няма да се изправя срещу друг противник с това наследство.
Тайсън Фюри
Един от най-сигурните начини за формиране на добри комбинации във войната би бил да се поръчват движения само след получаване на перфектна информация за противниковите действия. Всъщност как може някой да каже какво трябва да направи сам; ако той не знае в какво се състои неговият противник?
Антоан-Анри Жомини
...противникът, който се бори против вас най-яростно, повече от всички е убеден във вашата правота.
Ървинг Стоун
Аз съм противник на войната и на военните приготовления и противник на универсалната военна подготовка и наборната военна служба; но изцяло освен този въпрос, считам, че сегрегацията в която и да е част от политиката на тялото е акт на робство и акт на война.
Баярд Ръстин
Ако противникът е по-силен, твоите действия трябва да излизат извън пределите на неговите разбирания.
Бернар Вербер
В шаха, както и в живота, човек е своят собствен най-опасен противник.
Василий Смислов
Никаква фантазия, колкото и да е богата, никаква техника, макар и майсторска, никакво проникване в психологията на противника, колкото и да е дълбоко, може да направи шахматна работа като произведение на изкуството, ако тези качества не водят до основната цел - търсенето на истината.
Василий Смислов
Коклото по-добър е моят партньори или противник, каквото и да мислите за това, толкова по-добра е моята игра.
Джеръми Айрънс
Не разбирам, защо Ви беше притрябвало да изкарвате танковете срещу артилерийския огън... Ако така лекомислено хвърляте танковете, както досега сте ги хвърляли срещу съсредоточения системен огън, нищо няма да излезе... Азбучна истина е: преди да се хвърлят танковете, трябва да се потуши системния огън, и тогава да се хвърлят танковете. А при Вас е точно обратното. Нееднократно Ви се даваше указание, но явно тези елементарни истини не са схванати и танковете продължават да гинат без никаква полза. Хвърляне на танковете без потушаване на системния огън на противника аз лично считам за АВАНТЮРА...
Георгий Жуков
Разгромът на противника в операция, сражение или в бой е дело на целия колектив – това е общо дело. Този, който се опитва да се издигне над колектива, или онзи, който иска да издигне някого – отхвърля истината.
Георгий Жуков
За да спечелиш трябва да вкараш един гол повече от противника.
Йохан Кройф
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща