Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Противник"
Цитатите са по-добри от аргументите. Цитатът може да спечели дискусия, без да обиди противника.
Габриел Лауб
В споровете, както на война, слабата страна разпалва клади и вдига силен шум, че противника да реши, че тя е по-силна, отколкото е тя всъщност.
Джонатан Суифт
Никога не воювайте с един противник твърде дълго - той се приспособява към вашата тактика.
Карл фон Клаузевиц
Противник, търсещ грешките ви, е по-полезен от приятел, който се опитва да ги скрие.
Леонардо да Винчи
В шахмата може да има само една грешка: надценяване на противника. Всичко останало е или лош късмет или слабост.
Савелий Тартаковер
По време на турнир шахматният майстор трябва да бъде въздържан монах и хищник едновременно. Хищник по отношение на противника и аскет в ежедневния си живот.
Александър Алехин
Жертвите са възможни само благодарение на грешка на противника.
Савелий Тартаковер
Аз съм вегетарианец и противник на алкохола, така че мога да намеря по-добро използване на ума си.
Томас Едисън
Войната, следователно, е акт на насилие, за да принуди противника ни да изпълни нашата воля.
Карл фон Клаузевиц
Майсторът по шахмат, за разлика от майсторите в другите изкуства, за съжаление твърде често е лишен от удоволствието да завърши своето произведение с набелязаните от него заключителни щрихи, понеже осъществяването на творческите му планове зависи от това доколко логично е съпротивлението на противника.
Александър Алехин
Преувеличеното убеждение в познанията на противника винаги е било уязвимо място при разиграването на дебютите.
Александър Алехин
По-добре е да се жертват фигурите на противника.
Савелий Тартаковер
Първо бъди като невинна девица - и противникът ще ти отвори вратите си. После бъди като отскубнал се заек - и противникът няма да успее да приложи защитни мерки.
Сун Дзъ
Силната мисъл предава частица от своята сила на противника.
Марсел Пруст
Ако искате да удържите победа, бийте в самото сърце на противника.
Карл фон Клаузевиц
Чувствам се превъзходно, виждайки своят противник извиващ се в предсмъртни мъчения.
Боби Фишер
Ако противникът ме удари, това означава, че той не е толкова добър, колкото аз.
Джордж Бест
Условията на север от нас, в зоната на действие на Воронежския и Степния фронт, и нашето настъпление към Харков изискват да не губим време и да ангажираме всички сили, за да можем да изтеглим възможно най-много дивизии от Харков. И дори да не ги оттеглим, поне няма да дадем възможност на Манщайн да вземе някоя от неговите части от нашата част на фронта. Ако привлечем една или две германски танкови дивизии - това ще бъде най-добрият принос за разгрома на противника на юг.
Александър Василевски
Съвсем не съм противник на книги, където се описват необичайни хора в обичайни ситуации. Но като читател и писател са ми много по-интересни обичайни хора в необичайни ситуации.
Стивън Кинг
Великата ненавист изисква равностоен противник.
Морис Дрюон
Самоусъвършенстването е името на играта и основната ви цел е да се укрепите, а не да унищожите противник.
Максуел Малц
По-късно, аз започнах все по-често да добивам успехи в решаващи партии. Възможно е понеже, аз осъзнах простото нещо: не само над мен надделява страхът, но и над моя противник.
Михаил Тал
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща