Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фигура" - страница 3
Да умреш, казваме си, е като да заспиш. Тази фигура на речта се среща много често в ежедневната мисъл и език, както и в литературата на много култури и много епохи. Очевидно е било доста често срещано дори по времето на древните гърци.
Реймънд Мууди
Мориси беше моята г-жа Гарет, домашната майка от Фактите на живота, успокояваща възрастна фигура, която ми дава мъдри думи.
Роб Шефийлд
При скулптуриране на човешката фигура в камък е необходимо да се извлече цялата форма от съдържанието на главата.
Рудолф Щайнер
Геометрията е изкуството на правилното разсъждение от неправилно начертани фигури.
Жул Анри Поанкаре
Опра е богат човек, лидер на глутницата в света на хората. Толкова много я виждат като доминираща, като авторитетна фигура. Начинът, по който гледам на нейната енергия, виждайки я по телевизията, е много спокойна, тиха енергия. За да постигнете контрол, имате нужда от по-висока енергия от вашето куче.
Сизар Милан
На разходка се уверете, че кучето ви не е пред вас и не ви дърпа по улицата. Вместо това дръжте кучето си отстрани или зад вас. Това също ще демонстрира на вашето куче, че вие сте алфа фигурата.
Сизар Милан
Често удивителното е, че хората, които се възприемат като командващи фигури в момента, в който са били смятани за президент и не са се кандидатирали, се оказват третирани от историята като политически много по-незначителни фигури.
Стивън Амброуз
Иран, в бившето си превъплъщение като Персия, създаде първата в света империя, създаде титанични фигури като Кир, Дарий и Ксеркс и е един от големите шрифтове на световната култура.
Стивън Кинзър
Кметовете на Ню Йорк са почти автоматично национални фигури.
Стивън Кинзър
Разгледах книгите за изкуството и погълнах спокойствието на градината на Моне, искрящия цвят на импресионистите, силата и солидността на фигурите на Микеланджело, показващи титаничната сила на хората в едно с Бог, спокойните холандски жени на Ян Вермер, окъпани в разкошна светлина с цвят на мед... Засилваше се убеждението ми, че изкуството е по-силно от смъртта.
Сюзън Вриланд
Слушайте авторитетни фигури заради тяхната позиция, но им вярвайте само ако могат да обяснят защо.
Такър Макс
Джазът е моето приключение. Търся нови акорди, нови начини за синхронизиране, нови фигури, нови писти. Как да използваме нотите по различен начин. Това е. Просто използвам нотите по различен начин.
Телониъс Монк
Седем е вълшебната фигура, защото това е символична фигура на любимото ми божество, Огун.
Уоле Шоинка
Бях изумена да осъзная, че за много западняци Шехерезада е смятана за прекрасна, но простодушна артистка, човек, който разказва безобидни приказки и се облича страхотно. В нашата част на света Шехерезада се възприема като смела героиня и е една от редките ни женски митологични фигури.
Фатима Мерниси
Но какво е смелост? В един свят, наситен с изображения на бравада на екшън фигури, може погрешно да вярваме, че смелостта е липсата на страх. Вместо това, това е способността да мислим, говорим и действаме въпреки нашия страх и срам.
Хариет Лернер
Ще трябва внимателно да разгледате модела, за да намерите пропорциите - как се поддържа тежестта, как функционира всяка става... Потърсете цвета, тона и текстурата... как светлината пада върху фигурата, особено върху лицето.
Хауърд Пайл
Всички тези заблуди на предсказанието имат своя корен и основа от астрологията. Защото, независимо дали се проверяват очертанията на тялото, лицето или ръката, дали се вижда сън или видение, дали се прави справка с маркиране на вътрешностите или лудо вдъхновение, първо трябва да има небесна фигура, издигната с помощта на цели индикации, заедно с предположенията на Знаците и Сходствата, те се стремят да открият истината за желаното.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Гледан като геометрична фигура, пътят на мравката е неправилен, сложен и труден за описание.
Хърбърт Саймън
Най-важното образователно средство в целия живот е фигурата на родител.
Бил Козби
Харесва ми да съм култова фигура.
Брайън Азарело
Никой наоколо не разбираше, че най-необикновените качества за всяка възраст винаги са били и ще бъдат любов, доброта, мъдрост и изобщо не способността да се извличат звуци от цигулка, да се измислят фрази или да се движат дървени фигури.
Владимир Першанин
Още от първобитните времена имаме нужда от някаква всемогъща фигура, която може да държи групата под контрол и тази свободна позиция беше изпълнена с изобретяването на Бог.
Дезмънд Морис
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща