Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фигура" - страница 2
Когато отивам да работя с хора, никога не казвам: "Кучето ви е променено до края на живота си". Това е като диета. Трябва да поддържате дисциплина и ритуал в живота си, за да поддържате определена фигура.
Сизар Милан
Рядко използвам митологията заради себе си, защото като театрална личност митологичните фигури всъщност са човечество до девета степен, а митологията на Йоруба в частност има очарование да бъде една от най-хуманизираните митологии в света.
Уоле Шоинка
В момента чета Евангелията и не мога да намеря доказателства за вида на Христос, който хората изглежда са измислили и създали. Няма доказателства за Христос, кротък и кротък. Мога да намеря Христос състрадателния, нежния, но също така намирам много темпераментен, агресивен, страстен и често ядосан мъж през много време. Ще изберем човек с такава широта, който е огромна фигура. Вярвам, че Христос е живял като личност. Не мисля, че това може да се оспори.
Франко Дзефирели
Основен принцип на мителшпила е координиране действието на фигурите, и точно в него мнозинството шахматисти проявяват слабост. Мнозина опитват да атакуват, когато фигурите им са разпръснати по цялата дъска без всякакво съгласуване на техните действия, и в края на краищата с удивления търсят, в какво им е била грешката.
Хосе Раул Капабланка
Разбира се, гимнастическият час беше там, където най-силните и добре изглеждащи деца бяха капитани и последно избраха нас. По-важното беше, че фигурите на предполагаемата власт им позволяват да го правят. Забравете работата, която родителите ни са формирали нашите умове и ценности. Всичко се разпадна веднага щом облякохме тези кестеняви полиестерни костюми.
Айлет Уолдман
Харесвам идеи, рамки и фигури.
Дейв Улрих
Филмът не е успешен, докато не печели пари. Това е добре, само когато има доларова фигура, прикрепена към боксофиса.
Джон Кюсак
Не мисля, че съм знаменитост. Може би съм култова фигура?
Джос Уедън
Да купуват телевизионно време и да заобикалят обичайните филтри между обществените и политическите фигури, са много мощни устройства, които хората могат да използват, за да привлекат вниманието, да привличат избиратели. И да получават влияние в нашето общество.
Александър Щиле
Това е образ, който винаги съм намирал за наистина приятен. Харесвам Зоро, защото той е популярна фигура, която работи за хората.
Антонио Бандерас
Не съм политическа фигура, нито искам да бъда - аз идвам с моето сърце.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
В театъра няма по-незначителна фигура, от колкото автора.
Тристан Бернар
Живота не е аритметическа задача и не е геометрична фигура, а чудо.
Херман Хесе
Именно тогава, когато се отказах от физически натоварвания и безкрайни упражнения, моето тяло стана фигурата на моите мечти.
Деми Мур
Пешката е най-важната фигура на шахматната дъска... за другите пешки.
Айзък Азимов
Стилистическите фигури трябва да украсяват, а не да затъмняват речта.
Квинтилиан
Вие сте като фигурите, които показвате в магазина си. Красиво нещо, блестящо на слънчева светлина, но в основата - излят метал, студен камък.
Майкъл Прескот
Геометрията съществува навсякъде. Необходимо е обаче да имаш очи, за да я видиш, интелигентност, за да я разбереш, и дух, за да й се чудиш. Дивият бедуин вижда геометрични форми, но не ги разбира; сунитите ги разбират, но не им се възхищават; художникът най-накрая долавя съвършенството на фигурите, разбира красотата и се възхищава на реда и хармонията. Бог беше Великият Геометър. Той геометризирал небето и земята.
Малба Тахан
Не само че вече не го виждахте, но и се срещахте с него. Видяхте отсъствието му и го посрещнахте като нещо осезаемо. Отсъствието му там беше като рязко очертаната празнота на снимка с фигура, изрязана точно с ножица и сега липсващата фигура е по-важна, по-доминираща от всички останали.
Паскал Мерсие
...защото много странно неговите офицери гледаха на Джак Обри като на морална фигура, въпреки всички доказателства за противното...
Патрик О'Брайън
Самообразованието чрез игра и изследване изисква огромно количество непредвидено време - време, за да се направи каквото се иска, без натиск, преценка или натрапване от авторитетни фигури. Това време е необходимо, за да се сприятеляваме, да играем с идеи и материали, да преживяваме и да преодоляваме скуката, да се учим от собствените си грешки и да развиваме страсти.
Питър Грей
Фридрих Хайек не е важна фигура в историята на макроикономиката.
Пол Кругман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща