Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фигура"
Футбол - това е шахмат, където на фигурите не е нужен шахматист.
Ашот Наданян
Ние се стремим да използваме само симетрични фигури, каквито не само трябва да бъдат помощ за разсъжденията, чрез усещането за зрение, но и трябва да бъдат до известна степен елегантни сами по себе си.
Джон Вен
По-добре е да се жертват фигурите на противника.
Савелий Тартаковер
Всяка иновация бракува непосредствения си предшественик и извлича все още по-стари фигури - причинява наводнения на антики или носталгични форми на изкуството и стимулира търсенето на музейни парчета.
Маршал Маклуън
Шанел, генерал дьо Гол и Пикасо са трите най-важни фигури на нашето време.
Андре Малро
Нито един човек не може да бъде взет за модел за перфектна фигура, защото на земята не живее нито един човек, който е надарен с цялата красота.
Албрехт Дюрер
В днешно време не можете да бъдете особено ефективна политическа фигура, ако не демонстрирате чувство за хумор. Хората харесват това.
Робърт Орбън
Сянката от прожектора може да развали фигурата на момичето.
Одри Хепбърн
Диетата, както и роклята, трябва да се подбират според фигурата.
Джоан Ривърс
Невзрачното лице и лошата фигура са помогнали на много жени да попаднат в рая.
Мина Антрим
Джаз музиката прави толкова много феноменални фигури.
Уинтън Марсалис
Основен принцип на дебюта е бързото и активно развитие. Всяка извадена фигура трябва да заема своето точно място.
Хосе Раул Капабланка
Някои политически фигури мислят, когато им се обадите и ги помолите за коментар; че по някакъв начин правите нещо, което не би трябвало да правите.
Боб Удуърд
Облакът на съмнение, който заобикаля политическите фигури, има тенденция да остане и никога да не се разсейва или да се изяснява.
Боб Удуърд
Написах неща, които републиканците и демократите и всякакви фигури или мразят, или се чувстват много неудобно. Защото, правейки тези дълги проекти и книги, вие се доближавате до костите. И не ми се обаждат и не ме молят за вечеря.
Боб Удуърд
Белите и черните фигури, изглежда въплъщават конфликта между светлото и тъмното, между доброто и злото, заключено в самият човешки дух.
Гари Каспаров
Тогава бях у дома в света на фигурите, но не и в този на ценностите.
Георг Брандес
...защото така формата ще бъде идеална, а не намалена, което е най-лошото, което може да се случи на една фигура.
Ел Греко
Не мисля, че Хамлет е луд, нито пък е предразположен към това да бъде мрачна или трагична фигура.
Кенет Брана
След четиридестте жената трябва да изибира между това да изгуби фигурата или лицето си. Моят съвет е да си поддържате лицети и да си стоите седнали.
Барбара Картланд
Незаслужените атаки срещу публичните фигури и прави по-голямо добро, отколкото незаслужените похвали.
Ръдърфорд Хейс
Между себе си и нашата реална природа ние вмъкваме онази восъчна фигура на идеализации и селекции, която наричаме наш характер.
Уолтър Липман
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща