Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мост"
Политиците са еднакви навсякъде - обещават да построят мост там, където няма дори река.
Никита Хрушчов
Дисциплината е мостът между целите и постиженията.
Джим Рон
Новите медии не са мостове между човека и природата; те са природа.
Маршал Маклуън
Най-голямата емоция в създаването е мостът към оптимизмът.
Брайън Мей
Достигни до истината отвъд разума. Любовта е мостът.
Стивън Ливайн
Идеалните учители са тези, които се използват като мостове, по които канят своите ученици да преминат, след което улесняват пресичането им, радостно се сриват, насърчават ги да създават свои мостове.
Никос Казандзакис
Дишането е мостът, който свързва живота със съзнанието, който обединява вашето тяло с вашите мисли. Всеки път, когато умът ви се разпръсне, използвайте дъха си като средство да овладеете ума си отново.
Тик Нят Хан
Днес стоим на мост, водещ от териториалната държава към световната общност. В политическо отношение все още се управляваме от концепцията за териториалната държава; икономически и технически живеем под егидата на световните комуникации и световните пазари.
Кристиан Лоус Ланге
Този, който не може да прости на другите, пречупва моста, през който трябва да премине себе си; защото всеки човек трябва да бъде простен.
Томас Фулър
Една от мечтите на ционизма беше да бъде мост. Вместо това ние създаваме изключване между Изтока и Запада, вместо да създаваме мостове; ние допринасяме за конфликта между Изтока и Запада чрез нашето глупаво желание да имаме повече.
А. Б. Йехошуа
Обичам английските мостове, лондонските омнибуси, телефонните будки, и синьото небе. Но всички ние живеем в жесток свят - трябва да помним това.
Пийт Дохърти
Когато сте изгорили мостовете зад себе си, не започвайте огън по този пред вас.
Стивън Ериксън
Мостът е място за срещи... възможност, метафора.
Джанет Уинтерсън
Съществува малко място за съмнение, че Египет е лидер в създаването на най-ранната известна група цивилизации, възникнала от двете страни на сухопътния мост между Африка и Евразия през четвъртото хилядолетие пр.н.е.
Джеймс Хенри Брестед
Не е лесно да се преодолее моста през пропаста, създадена от гордостта.
Джон Голзуърди
Най-вълнуващото за мен е когато филма ме преобразява и трансформира. Когато ти харесва филма, в който си играла, ти можеш да построиш мост назад към своя живот.
Жюлиет Бинош
Ако едно животно трябва да бъде пожертвано, когато се изгради нов мост, колко ще отнеме, за да се изгради изцяло нов свят.
Исмаил Кадаре
Веднъж започнах да се разхождам по света, но се озовах в Бруклин, този мост беше твърде много за мен.
Лорънс Ферлингети
Преди карах колело за работа през моста Джордж Вашингтон, но жена ми ми каза, че не е професионално.
Мехмет Оз
Обичам да строя мостове... не стени.
Оскар Ариас Санчес
Разрешете ми да ви издам една тайна за успеха на моите начинания; самия аз мисля да ви дам един добър съвет: изгаряйте мостовете след себе си. Тогава няма да губите време да се оглеждате назад, а ще гледате само напред.
Фритьоф Нансен
Молитвата е мост от отчаянието към надеждата.
Бил Хайбълс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща